×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Gólt rúgni és legyőzni Dést!

2021.11.26 - 16:19
Megosztás:
Gólt rúgni és legyőzni Dést!
Ötödik alkalommal játszik egymás ellen a VSK és a Dési Someșul, de a szatmári legénység még gólt sem tudott rúgni a Kolozs megyeieknek, háromszor kikapott, és egyetlen alkalommal ikszelt.

Levegőhöz juthat végre a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, amennyiben sikerül egy újabb jó eredményt elérnie a Liga 3 10-es csoportjának hétvégi bajnoki mérkőzésén. 
Az utóbbi két bajnoki találkozó eredménye tekintetében úgy tűnik, hogy jót tett a szatmári alakulatnak az edzőváltás, ugyanis két mérkőzésen négy pontot tudott hozni a VSK. Igaz, ezzel együtt marad a csoport táblázatának az utolsó előtti helyén, de őrzi négy pont hátrányát az előtte álló Nagysomkúti Progresul mögött. 
Akarva akaratlanul követni kell a máramarosi csapat teljesítményét is, hiszen a cél, megelőzni a Progresult a tabellán. Erre ezen a hétvégén nem kerülhet sor, de talán lehet még faragni a hátrányból, ha a Nagyváradi AC legyőzi a Nagysomkútot. Természetesen ehhez kell a szatmáriak sikere is. 
Csik Tibor edző legényeinek nem lesz egyszerű dolga. Olyan csapat ellen játszik szombaton a VSK, amit még tétmérkőzésen nem tudott legyőzni, és még gólt sem tudott rúgni neki. A 2020-as nyári osztályzón 0–0-t játszott a két együttes az egymás elleni találkozón, majd a Liga 3-ban az eddigi mindhárom találkozón kikapott a szatmári csapat. Az elmúlt szezonban a szatmári 1–0-s vereség után 5–0-ra kapott ki a VSK Désen, ebben az idényben pedig egy fájdalmas 7–0-s vereséggel tért haza Ritli Zoltán edző alakulata Kolozs megyéből.
Szombaton remélhetően megszakad ezt a sorozat, és újabb sikert könyvel el a VSK, amely Csik Tibi irányításával 1–0-ra tudott nyerni idehaza a Kolozsvári CFR II ellen (ez volt az idénybeli első hazai győzelem), majd 1–1-et játszott a Szilágysomlyói Sportul vendégeként. 
„A szombati találkozót magabiztosan várjuk. Vannak eltiltott és sérült játékosok a keretben, de bízunk abban, hogy sikerült folytatni a jó szériát” – mondta a találkozó előtt Csik Tibor, aki a sárga lapos eltiltását ülő Barth Kevinre, illetve Gabriel Cădarra nem számíthat, továbbá Raul Ritli, Mihăiță Mureșan játéka is kérdéses sérülés miatt.
A Szatmárnémeti VSK – Dési Someșul (4. hely a csoportban, 25 ponttal) találkozó 14 órakor kezdődik, azonban a járványszakértői hatóságok megszorító intézkedései miatt még mindig zárt kapuk mögött rendezik a meccset. 

LABDARÚGÓ LIGA 3, 14. FORDULÓ
Kolozsvári FC CFR 1907 II – CS Luceafărul Nagyvárad 3–0 

Szombat. 14.00
Szatmárnémeti VSK – Dési FC Someşul 
Nagyváradi Atlétikai Club 1910 – Nagysomkúti CS Progresul 
Félixfürdői CS Lotus – Zilahi SCM 
Nagybányai CS Minaur – Szilágysomlyói CS Sportul 2007

Pesek Attila

VSK – Tasnád meccsel avatják a Dinamo-pályát
Felnőttcsapatok először mérkőznek meg a műfüves Dinamo-pályán: a VSK és Tasnád csapatai barátságos meccsen találkoznak 11 órától.
Târgoviște ellen játszunk itthon
Szombat este 19 órától a Both Katalin Sportteremben játszik egymás ellen a Szatmárnémeti VSK és CSM Târgoviște női kosárlabdacsapata. A szatmáriak karantén után lépnek ismét pályára.
Arculatváltáson megy át a Szatmárnémeti VSK
Új címert készített a Szatmárnémeti Városi Sportklub, amit Mureșan István elnök, illetve két élsportoló, Váncsa Daiana karatéka és Oroian Alex párbajtőrvívó mutatott be az elmúlt hét végén.
Cookie