×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Gheorghiţă: a tendencia arra utal, hogy az elkövetkező időszakban is emelkedni fog az új esetek száma

2021.09.14 - 17:16
Megosztás:
Gheorghiţă: a tendencia arra utal, hogy az elkövetkező időszakban is emelkedni fog az új esetek száma
A tendencia azt mutatja, hogy a következő időszakban tovább fog nőni az új esetek száma - jelentette ki kedden Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampány koordinátora.

A katonaorvos elmondta, hogy kedden meghaladta a 3900-at az újonnan regisztrált esetek száma, és az utóbbi 24 órában elvégzett tesztek 8,2%-a volt pozitív. Ez arra utal, hogy a növekvő tendencia ki fog tartani a következő időszakban, ami egyrészt a koronavírus delta variánsának dominánssá válásával magyarázható, másrészt pedig azzal, hogy Romániában minden második személynek nincs semmiféle védettsége a vírussal szemben, azaz nincs beoltva sem, és nem is esett át még a fertőzésen.

Gheorghiţă felhívást intézett az emberekhez, hogy tartsák be az egészségügyi óvintézkedéseket és oltassák be magukat, és hangsúlyozta, hogy a fertőzöttek 80%-a, illetve a koronavírus következtében elhunytak 92 százaléka nem volt beoltva a vírus ellen.

A védőmaszk használata, a túlzsúfolt helyek elkerülése, a megfelelő higiénia és az immunizálás csökkentik egyrészt a megfertőződés veszélyét, másrészt pedig megbetegedés esetén a súlyos tünetek és szövődmények megjelenését és az elhalálozás kockázatát, nyomatékosította az oltáskampány vezetője.

'Aggodalomra ad okot, hogy sajnos egyre több koronavírus-fertőzött személy kerül meglehetősen rövid időn belül az intenzív osztályra' - tette hozzá.

AGERPRES

Valeriu Gheorghiţă: a 12 és 15 év közötti gyerekek 5,5 százaléka kapta meg a koronavírus elleni oltást
A 12 és 15 év közötti gyerekek 5,5 szézaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni oltást — közölte kedden a lakosság immunizálását koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.
INSP: szeptember 26-áig 2009 fertőzöttnél mutatták ki a delta vírusváltozatot
Szeptember 26-áig országos viszonylatban 2009 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus delta variánsát - tájékoztatott kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).
Bezárt osztályok a megyében
Szatmáron nyolc osztály és két óvodai csoport tért át online oktatásra azt követően, hogy diákok és pedagógusok betegedtek meg.
Cookie