×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

GCS: országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-betegek kezelésére

2021.10.04 - 17:08
Megosztás:
GCS: országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-betegek kezelésére
Országosan három szabad intenzív terápiás ágy áll rendelkezésre a Covid-19-betegek kezelésére, leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el különböző kórházakban - tájékoztatott hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A fővárosban jelenleg nincs szabad intenzív terápiás ágy.

Országszerte 1468 ilyen ágyat foglalnak el jelenleg Covid-betegek.

Az egészségügyi hatóságok azon dolgoznak, hogy az elkövetkező napokban további intenzív terápiás ágyakat helyezzenek üzembe, és biztosítani tudják a szükséges orvosi személyzetet is.

Az új intenzív terápiás helyeket főként azoknak akarják biztosítani, akik igazoltan megfertőződtek koronavírussal, és emellett más betegségben is szenvednek. Az ő esetükben ugyanis a betegség súlyos formája alakulhat ki.
AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie