×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Belföld

Gázpalack robbant, szén-monoxid ölt

2023.12.09 - 15:04
Megosztás:
Gázpalack robbant, szén-monoxid ölt
(Illusztráció: ISU Timiş)
Nagyon kell vigyázni a téli időszakban az ilyenkor fokozottabban használt berendezésekkel, anyagokkal, mert nem csak meleget adnak, de ölhetnek is.

Egyre - másra számolnak be háztartási balesetekről a hírügynökségek, ahogy hűl az idő és ahogy használják az emberek egyre gyakrabban a melegítésre, fűtésre alkalmas berendezéseket, úgy szaporodik a sajnálatos esetek száma is.

Robbanás

Az Agerpres írta meg szombaton, hogy a Temes megyei Temesgyarmaton négy ember sérült meg és negyvenöten menekültek ki egy épületből, amelynek első emeletén felrobbant egy gázpalack. A balesetben négy ember – két felnőtt és két gyermek – sérült meg, mind a négyen abban a lakásban tartózkodtak, ahol a robbanás történt. Negyvenöt személy sértetlenül személy kimenekült az épületből. A robbanás nyomán két lakás is megrongálódott. Hogy mi miatt robbant fel a gázbutélia, még egyelőre vizsgálják a temesvári tűzoltók.

Mérgezés

Az MTI számolt be róla, hogy – ugyancsak szombaton –, szén-monoxid mérgezésben halt meg egy kecskeméti asszony, mert – a kinti hideg miatt –, zárt ablak mellett fürdött a szintén a fürdőszobába beszerelt gázos vízmelegítő mellett. Ott szombat délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy egy kecskeméti családi házban egy idős nő a fürdőszobában tartózkodik és nem ad életjelet magáról. A gyors kiszállás ellenére az asszony életét már nem tudták megmenteni.

Az ingatlanban gázbojler biztosította a meleg vizet, a tűzoltók kiérkezésekor a készülék már nem üzemelt; a helyiségben nem volt szén-monoxid-érzékelő. Az eset körülményeit és pontos okát még vizsgálják.

Hírszerkesztő
 

Füst- és gázérzékelőket oszt a Delgaz Grid
Átlagban számolva napi tizennyolc lakástűz volt tavaly Romániában. Mivel ilyen esetekben minden perc számít, a gázszállító tízezer darab érzékelő-berendezést oszt szét tizennyolc megyéjében a országnak.
Mikrobusz borult az árokba, bennragadtak az utasok
Közlekedési balesettel indult ez a hét Szatmár megyében: hétfő reggel 8 óra körül egy munkásokat szállító kisbusz borult az árokba Piskárkosnál. A baleset nem járt halálos áldozattal – tudatta portálunkkal a katasztrófavédelem.
Balesetveszély az Atlaszos-ház miatt
Egy újabb elhanyagolt épület került balesetveszélyes állapotba, péntek délelőtt a tűzoltóknak kellett tetőt bontaniuk, hogy nehogy a szél fújja le valamelyik elvált lemezdarabot.