×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Garanciális javítások az utcákban

2021.07.30 - 09:14
Megosztás:
Garanciális javítások az utcákban
Odafigyel a szatmárnémeti városi technikai vezetés, hogy be vannak-e tartva a garanciális feltételei az aszfaltozási közmunkáknak.

Több szatmárnémeti címről is kaptunk olvasói telefonokat, hogy pár éve aszfaltozott járdát burkolnak újra idén, ugyanazzal az anyaggal, ugyanolyan technológiával, ugyanannak a cégnek az emberei, s olvasóink az iránt érdeklődtek, miért van erre szükség. Az emberek elégedettek a munkával, a korábbi burkolatnak — szemmel látható — problémái nem voltak, arra kíváncsiak, mégis miért van szükség ilyen rövid idő leforgása alatt megint aszfaltozni, mi egyéb ez, ha nem a közpénz nyilvánvaló eltékozlása.
A visszatérő esetek kapcsán Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzsert kerestük meg, akinek a válaszából az derült ki, hogy sokkal inkább költséghatékony városgazdálkodás történik ezen a téren, mintsem nyakló nélküli pazarlás. A város technikai igazgatója elmondta, hogy ahol nemrég leaszfaltozott úttest vagy járda kerül megint leaszfaltozásra, ott garanciális javításokról van szó. A város úgy egyezett meg annak idején a korábbi években a városi gödörtöméseket, aszfaltozásokat végző Drum Inservvel, hogy az elvégzett munka után a cég három év jótállást vállal. A közterület-fenntartó részlegen szépen vezetve vannak a munkavégzési dátumok, a határidőnaplókban meg ott van a garancia lejártának időpontja, és mielőtt ez eljönne, átnézik, hogy milyen állapotban van az elvégzett, garanciából kifutni készülő munka. Az egyezség része volt az is, hogy a kiegyezett fizetséget teljes egészében csak azután kapja meg a Drum Inserv, hogy ez a hároméves garancia lejárt, és az eredeti minőségében vagy javítást követően teljesítve van, ekkor történik meg az elvégzett munka átadás-átvételi procedúrája is, mutatott rá Maskulik. Ráadásul ettől az évtől a jótállási időszak háromról öt évre emelkedik az aszfaltozási munkákat illetően, az ARL Cluj-zsal való egyezség már ekkora garanciális időtartamról szól. A végösszeg tíz százaléka van visszatartva a garancia lejártáig.
A megyeszékhely több utcájában is ilyen garanciális javításokat végez vagy fog hamarosan végezni a Drum Inserv vagy valamelyik alvállalkozója, ilyen utcák a Fraternităţii, a Turturelelor vagy a Gavril Lazăr de Purcăreţi.


Princz Csaba

 

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.
Szatmárnak is jut a PNRR-ből
Szatmárnak is „jut” az Országos Helyreállítási Terv forrásaiból: a fontos vasútvonalak megújulása, az egészségügy és oktatás fejlesztése mellett különleges múzeumot is létrehoznak.
Holtan találták a fertőzött–gyanús férfit
Vasárnap délben, 13 óra körül riasztották a 112–es egységes segélyhívót a Cloşca sugárút egyik tömbházának lakói, miután 58 éves szomszédukkal nem tudtak kapcsolatba lépni, sem a telefonhívásokra, sem a csengetésekre nem válaszolt.
Cookie