×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Sport

Futball: pontokért mennek Nagybányára az Olimpia VSK legényei

2023.11.09 - 09:15
Megosztás:
Futball: pontokért mennek Nagybányára az Olimpia VSK legényei
(Fotó: SzOVSK)
Nagybányán kell folytassa a győzelmek sorát a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, amely november 10-én, pénteken a CS Minaur vendége lesz a Liga 3 12. fordulójának összecsapásán.

Cosmin Iuhas edző legényei veretlenek az utóbbi hat mérőzésen, ebből az előző két meccset megnyerték. Ezzel a csapatunk felkapaszkodott a 10-es csoport táblázatának a második helyére.

A nagybányaiak az eddigi 8 pontjuknak a felét szerezték meg hazai pályán. A második fordulóban 3–0-ra verték a másik szatmárnémeti alakulatot, a negyedik fordulóban pedig 1–1-et játszottak a Félixfürdői Lotus együttessel. A másik három hazai találkozóját viszont rúgott gól nélkül vesztette el (0–7-es gólkülönbséggel).

A máramarosi alakulat egyébként az előző szezonban búcsúzott a Liga 2-ból, és tizenegy mérkőzés után a harmadik vonalban a csoport sereghajtói. 

Találkoztak már a csapatok

Ez egy furcsa helyzet, ugyanis a Minaur keretét jó játékosok alkotják, akik képesek lehetnek eldönteni egy mérkőzést. Azonaban nem mondhatók szerencséseknek, hiszen az előző hétvégén, Szatmárnémetiben a SC Olimpia MCMXXI elleni találkozót az utolsó helyzetből kapott góllal vesztették el, azelőtt, Máramarosszigeten pedig a 94. percben kapott góllal hagytak ott két pontot a máramarosi rangadón.
Viszont megjegyezhető, hogy az Olimpia VSK éppen a Minaur elleni találkozón jegyezte idénybeli legnagyobb különbségű sikerét: a harmadik fordulóban játszott szatmárnémeti találkozón a csapatunk 4–1-re győzött.

Mindezeket mérlegre téve elmondható, hogy a Szatmárnémeti Olimpia VSK a favoritja a pénteki találkozónak, ami 14 órakor kezdőik majd a nagybányai Viorel Mateianu Stadion pályáján.

Szatmárnémeti Olimpia VSK