×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
2 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Futball: nyert Nagybányán az Olimpia VSK

2023.11.11 - 17:30
Megosztás:
Futball: nyert Nagybányán az Olimpia VSK
(Fotók: SzOVSK)
Zsinórban a harmadik Liga 3-as mérkőzését nyerte meg a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata, miután pénteken Nagybányán 2–0-ra győzte le a CS Minaur együttesét.

Jól indult a meccs a szatmári csapat számára, az első félidőben Viorel Chinde rúgta körbe az ellenfél kapuját, de gólt érő pontos találata nem volt.
Ennek ellenére az Olimpia VSK megszerezte a vezető találatot még a szünet előtt: a harmadik percben lesérült Adam helyére felálló Adrian Bura indította Zsiga Ervin, aki az ellenfél tizenhatosán belül pedig a jobb lábára igazította a labdát, és mesterien Raul Băilă kapujának hosszúsarkába emelt (0–1).

Hét gól

Fordulás után is többet támadott az Olimpia VSK, több gólhelyzetet ki kidolgozott. Több próbálkozás után Moussa Samake lövése is beakadt, kettőre növelve az előnyt (0–2).
A mali származású csatár zsinórban a negyedik meccsén talál be, és a mostanival már a 7 góljánál tart az eddigi 9 lejátszott mérkőzésén.
A szatmári legénység nagybányai győzelmével megtámogatta a Zilahi SCM és a Félixfürdői Lotus pénteki döntetlenjeit, és ezzel hat pontra megközelítette az éllovas szilágyságiakat, illetve négy ponttaél került a harmadik helyezett bihariak elé.

Jön az utolsó meccs

Jövő szombaton, november 18-án következik a szatmárnémeti rangadó otthon, a szatmárnémeti Olimpia-Daniel Prodan Stadionban, amely egyben az utolsó idei hazai mérkőzése lesz a sárga-kékeknek.

hirek/2023/november/futball-nyert-nagybanyan-az-olimpia-vsk-1.jpg
Cosmin Iuhas edző nyilatkozata a nagybányai meccs után:
„Az elejétől a végéig fölényben játszottunk ezen a mérkőzésen. Jól kezeltük a nehezebb pillanatokat is. Úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelem volt, és a különbség lehetett volna nagyobb is, ha kihasználunk még néhányat abból a sok helyzetből, amiket kidolgoztunk. A srácok ma is megmutatták tudásukat és bizonyították, hogy megérdemelik helyüket a táblázatban. Ha így folytatjuk, ha ugyanez marad a hozzáállás, és ezzel a jó játékkal, illetve ezzel az alázattal, a jövőben bizonyára a csoportelsőségre is gondolhatunk.
De még van három meccsünk ebben az évben, és folytatni kell ezt a sorozatot. Jövő héten egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk, de most ki akarjuk élvezni ennek a sikernek az ízét, majd hétfőtől készülhetünk arra a találkozóra is. Hazai pályán játszunk, jól ki kell gondolni a feladatokat, fel kell állítani a helyes stratégiát, akárcsak úgy, ahogy mostanig történt. Gyakorlatba kell ültetni mindazt, amit az edzésen kidolgozunk, és akkor biztos, hogy nem lesznek gondok.”

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 12. FORDULÓ
Nagybányai CS Minaur – Szatmárnémeti Olimpia VSK 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Zsiga Ervin 43., Moussa Samake 75.
Olimpia VSK: Denis Moldovan – Paul Copaci, Alin Burdeț, Cătălin Oanea, Raul Apai (82., Denis Lazăr), Adrian Micaș (82., Răzvan Lazăr), Viorel Chinde, Zsiga Ervin (89., Răzvan Prodan), Adam Abdul-Wahab (6., Adrian Bura), Pop Nándor, Moussa Samake.
Edző: Cosmin Iuhas

Közlemény