×
2024. 04 15.
Hétfő
Anasztázia, Tas
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.66 RON
100HUF = 1.27 RON
Sport

Futball: döntetlennel zárta az alapszakaszt az Olimpia VSK

2024.03.24 - 10:06
Megosztás:
Futball: döntetlennel zárta az alapszakaszt az Olimpia VSK
Zsigától kapta a fejére a labdát Mousse a második félidőben, amit nem tudott nem a hálóba küldeni! (Fotó: SzOVSK)
A szombati mérkőzés zárta a labdarúgó Liga 3 alapszakaszát, a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub csapata pedig 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a csoport éllovasával, a Zilahi SCM együttessel.

A március 23-i döntetlen nyomán 33 ponttal zárja a szatmárnémeti legénység a bajnokság első felvonását.

Első félidő

A szombati találkozón a csapatunk gyenge játékkal kezdett, az első félidőben nem ment az építkezés, és csupán két kapura tartó gyenge lövést jegyezhettünk, amit a zilahiak szatmári kapusa, Bogdan Miron könnyen fogott. 
A vendégek viszont veszélyesebbek voltak a támadójátékban, az első félidő egyetlen találatát pedig egy védelmi hiba után szerezték: Ovidiu Meșter szöglete szabadon találta a szatmári 16-oson belül Kun Viktort, aki zavartalanul fejelhette a labdát a kapuba (0–1).

Második félidő

A szünetben jól cserélt edzőnk, Cosmin Iuhas: Moussa Samakét és Zsiga Ervint küldte harcba, habár mindkét játékos egy-egy korábbi műtét miatt volt kényszerpihenőn az elmúlt hetekben. Viszont velük a pályán teljesen megváltozott a csapatunk játéka. 
A 70. percben a két srác játéka hozta meg az egyenlítő találatot: Zsiga szabadrúgásból Samake fejére helyezte a labdát, aki közelről nem hibázott (1–1).
Az utolsó tíz percre a vendégek emberhátrányba maradtak, miután Raul Sebastian Bădărău játékvezető egyből piros lapot mutatott fel a zilahi Andrei Bobarunak, aki utolsó védőként rántotta le a 16-os vonal előtt Samakét.
Iuhas azután kockáztatott, és lehozta a védelemből Florin Mureşant, hogy a támadósort erősítse Gueye Mansourral, viszont az eredmény már nem változott a vajdahunyadi bíró utolsó sípszójáig. 

Az Olimpia VSK zsinórban a második idényét kezdi a jövő héten a bajnokság felső házában, az első mérkőzést pedig pénteken 15 órától idehaza játssza majd a harmadik Biharszentandrási Crişul ellen.

Cosmin Iuhas edző nyilatkozata:
„A második félidő teljesítményét, és a srácok hozzáállását nézve, megérdemeltük volna a győzelmet. Egy rögzített helyzetből, egy nagy hiba után kaptunk gólt. Én gratulálni szeretnék a fiúknak. Egy ilyen mérkőzést csak áldozatos munkával lehet megnyerni. A cseréink most hoztak egy minőségi változást a játékunkba.
A bajnokság első részében vélhetően többet értünk volna el, ha nincs az a negatív sorozatunk öt döntetlennel és egy vereséggel. Ha akkor jobban reagálunk, akkor több pontunk lett volna. De összeségében elégedett vagyok. Köszönöm mindazoknak, akik mellettem álltak. A klub vezetésének, a szakmai stábnak és a srácok összefogásának az eredménye, hogy most méltó helyen van a csapat a bajnokságban.
Most egy teljesen új bajnokság kezdődik. Kilenc döntő mérkőzés következik, amit nagyon jól kell lehozni. Gondolom, hogy megvan a képességünk, és a játékoskeret is fel van készülve arra, hogy az első kettő között zárjuk majd a bajnokságot, hogy egy osztályozóval ajándékozzuk meg a klub vezetését és a csapat szurkolóit.”

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, ALAPSZAKASZ, UTOLSÓ FORDULÓ
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Zilahi SCM 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Moussa Samake 69., illetve Kun Viktor 27.
Kiállítva: Andrei Boraru 82. (Zilahi SCM)
Olimpia VSK: Denis Moldovan – Paul Copaci (46., Zsiga Ervin), Tudor Lucaci, Alin Burdeț, Florin Mureșan (85., Gueye Mansour), Emanuel Negru (46., Moussa Samake), Răzvan Prodan, Andrei Zbona (46., Denis Lazăr), Viorel Chinde, Alin Ferenți (61., Pop Nándor), Cosmin Zamfir.
Edző: Cosmin Iuhas

Szatmárnémeti Olimpia VSK