×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Fülöp Lóránd Árpád lett a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának elnöke

2021.09.03 - 08:59
Megosztás:
Fülöp Lóránd Árpád lett a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának elnöke
Fülöp Lóránd Árpádot (RMDSZ) nevezték ki csütörtök este a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának élére.

Az intézmény újonnan kinevezett elnöke korábban a kutatási, innovációs és digitalizációért felelős minisztériumban volt helyettes államtitkár.

Fülöp Lóránd Árpád kinevezésére azt követően került sor, hogy a Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának korábbi elnöke, a márciusban kinevezett Ştefan Toga lemondott.

Ugyanakkor a miniszterelnök új államtitkárt nevezett ki a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériumba: Daniel George Surduról van szó, aki Andrei Vasile Ungur helyébe lép.

A döntések megjelentek a Hivatalos Közlönyben.
AGERPRES

Átadták az első "környezetvédelmi Nobel-díjakat"
Costa Rica-i, indiai és bahamai projekt is volt a vasárnap első ízben átadott Earthshot Prize nyertesei között. A Vilmos cambridge-i herceg által tavaly alapított, környezetvédelmi Nobel-díjként is emlegetett elismerést öt kategóriában osztották ki Londonban.
Nagyszabású környezetvédelmi rendezvény
A Sándorhomoki PRO AMMOS Egyesület, a sándorhomoki óvoda és iskola, illetve az Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület október 1–17. között nagyszabású környezetvédelmi rendezvényt tart Sándorhomok település lakosságának.
95 ezer lejre bírságolt a környezetvédelmi őrség
Ötvennyolc ellenőrzést végeztek szeptemberben az Országos Környezetvédelmi Őrség Szatmár megyei kirendeltségének munkatársai, a vizsgálódások nagy része be nem ütemezett volt.
Cookie