×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét

2021.09.17 - 09:14
Megosztás:
Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét
Aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját.

A határozat értelmében Grenada, a Bahama-szigetek, Barbados, Guyana, Bonaire, Saint Eustatius és Saba, valamint Liechtenstein piros besorolást kapott.

A koronavírus-esetek ezer lakosra vetített előfordulási aránya alapján a piros zónába tartoznak a következő országok/területek: Grenada, Izrael, Guam, Francia Polinézia, Montenegró, Dominika, Mongólia, Bermuda, Grúzia, Szerbia, Kuba, Saint Lucia, Suriname, Malajzia, Saint Kitts és Nevis, Koszovó, Sint Maarten, Egyesült Királyság, Seychelle-szigetek, Anguilla, Palesztina, Antigua és Barbuda, Amerikai Egyesült Államok, Costa Rica, Aruba, Szlovénia, Man-sziget, Svájc, Albánia, Bahama-szigetek, Azerbajdzsán, Botswana, Irán, Írország, Egyesült Államok Virgin-szigetek, Bonaire, Saint Eustatius és Saba, Észtország, Észak-Macedónia, Litvánia, Belize, Brunei Darussalam, Maldív-szigetek, Törökország, Jersey, Norvégia, Barbados, Guyana, Fidzsi-szigetek, Görögország, Ciprus, Jamaica, Liechtenstein, Sri Lanka, Kazahsztán, Dél-Afrika, Brazília, Nepál, India.

A koronavírusos megbetegedések lakosságarányos számának csökkenése miatt piros helyett sárga zónás állam lett Bulgária, Franciaország, Thaiföld, Puerto Rico, Szváziföld és Guernsey.

Ugyanakkor zöldből sárga zónába került át Moldovai Köztársaság, Honduras, Új-Kaledónia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek és Gibraltár.

A sárga zónában a következő országok/területek szerepelnek: Curaçao, Thaiföld, Új-Kaledónia, Bulgária, Ausztria, Turks- és Caicos-szigetek, Guernsey, Gibraltár, Horvátország, Lettország, Guatemala, Örményország, Fülöp-szigetek, Mauritius, Fehéroroszország, Franciaország, Líbia, Belgium, Brit Virgin-szigetek, Zöld-foki szigetek, Monaco, Puerto Rico, Bosznia-Hercegovina, Hollandia, Tunézia, San Marino, Portugália, Irak, Trinidad és Tobago, Moldovai Köztársaság, Vietnam, Libanon, Orosz Föderáció, Németország, Szváziföld, Japán, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Kelet-Timor, Izland és Honduras.

Zöld zónába került át Spanyolország, Dánia, Luxemburg, Mexikó, Panama, Argentína, Marokkó és Montserrat.

Svédország, Kanada, Finnország, Málta, Románia, Olaszország, Egyesült Arab Emírségek, Grönland, Szlovákia, Ausztrália, Ukrajna, Csehország, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Új-Zéland, Lengyelország és Vatikán szintén a zöld zónás országok jegyzékén szerepel.

AGERPRES

Nemzetközi segítséget kér Románia
Jóváhagyta kedden az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU), hogy Románia az Európai Unió polgári védelmi machanizmusának aktiválásával nemzetközi segítséget kérjen 12.700 adag tocilizumab hatóanyagú gyógyszer beszerzése érdekében.
CNSU: az oktatási és az egészségügyi minisztérium módosíthatja a fizikai jelenléttel zajló oktatásra vonatkozó rendeletet
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) csütörtök este jóváhagyta azt a határozatot, amely felhatalmazza az oktatási és az egészségügyi minisztériumot a közös rendelet módosítására annak érdekében, hogy az iskolákban folytatódhasson a jelenléti oktatás a 6 ezrelékes SARS-CoV-2 fertőzöttségi ráta meghaladása esetén is.
Frissítette a CNSU a járványügyi kockázatot jelentő országok listáját
Frissítette csütörtök este az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját. A Dominikai Köztársaság, Saint Lucia és Koszovó piros besorolást kapott.
Cookie