×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Frissítette a CNSU a járványügyi kockázatot jelentő országok listáját

2021.08.19 - 21:23
Megosztás:
Frissítette a CNSU a járványügyi kockázatot jelentő országok listáját
Frissítette csütörtök este az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját. A Dominikai Köztársaság, Saint Lucia és Koszovó piros besorolást kapott.

A CNSU 61-es számú határozata augusztus 22-én lép hatályba.

A határozat értelmében ugyanakkor a piros zónából átkerült a sárgába a Maldív-szigetek, a Bahamák, Andorra, a Brit Virgin-szigetek és Tunézia; illetve a zöldből a sárgába Svájc, Észak-Macedónia, Liechtenstein, Azerbajdzsán, Guam, Guernsey, Belize, Jamaica, valamint a Turks- és Caicos-szigetek, illetve a Bonaire, Saint Eustatius és Saba szigetek. Zöld besorolást kapott Indonézia, Columbia, a Bermuda szigetcsoport, Namíbia és Kirgizisztán.

Piros zóna: Francia Polinézia, Aruba, Grúzia, Man-sziget, Botswana, Fidzsi-szigetek, Kuba, Dominika, Sint Maarten, Malajzia, Szváziföld, Seychelle-szigetek, Izrael, Ciprus, Montenegró, Gibraltár, Amerikai Virgin-szigetek, Kazahsztán, Irán, Jersey, Egyesült Királyság, Curaçao, Mongólia, Amerikai Egyesült Államok, Costa Rica, Franciaország, Koszovó, Spanyolország, Írország, Monaco, Líbia, Izland, Törökország, Saint Lucia, Puerto Rico, Thaiföld, Görögország, Irak, Marokkó, Argentína, Portugália, Dél-Afrika, Brazília, Nepál, India.

Sárga zóna: Maldív-szigetek, Bahamák, Észak-Macedónia, Andorra, Libanon, Guam, Panama, Észtország, Tunézia, Litvánia, Svájc, San Marino, Guatemala, Dánia, Azerbajdzsán, Liechtenstein, Srí Lanka, Belgium, Grönland, Trinidad és Tobago, Turks- és Caicos-szigetek, Suriname, Guernsey, Hollandia, Egyesült Arab Emírségek, Orosz Föderáció, Honduras, Kuvait, Mexikó, Málta, Finnország, Bonaire, Saint Eustatius és Saba, Belize, Brit Virgin-szigetek, Jamaica.

A többi ország és régió a zöld zónába tartozik.

AGERPRES

Nemzetközi segítséget kér Románia
Jóváhagyta kedden az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU), hogy Románia az Európai Unió polgári védelmi machanizmusának aktiválásával nemzetközi segítséget kérjen 12.700 adag tocilizumab hatóanyagú gyógyszer beszerzése érdekében.
CNSU: az oktatási és az egészségügyi minisztérium módosíthatja a fizikai jelenléttel zajló oktatásra vonatkozó rendeletet
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) csütörtök este jóváhagyta azt a határozatot, amely felhatalmazza az oktatási és az egészségügyi minisztériumot a közös rendelet módosítására annak érdekében, hogy az iskolákban folytatódhasson a jelenléti oktatás a 6 ezrelékes SARS-CoV-2 fertőzöttségi ráta meghaladása esetén is.
Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét
Aktualizálta az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő országok és régiók listáját.
Cookie