×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Francia önkéntesekkel, játszva tanulnak

2021.07.29 - 20:00
Megosztás:
Francia önkéntesekkel, játszva tanulnak
A nyári vakáció ideje alatt is gőzerővel zajlanak a Stea Egyesület foglalkozásai / Fotó: Facebook/Asociaţia Stea Page
Hat lelkes önkéntessel bővült a szatmárnémeti Stea Egyesület önkéntescsapata. A francia Scouts et Guides de France cserkészcsapat tagjaival játszva tanulnak a kedvezményezett gyermekek.

A szatmárnémeti Stea Egyesület a nyári időszakban is folytatja a gyermekeknek szánt oktató jellegű foglalkozásait. Az elkövetkező egy hónap azonban rendkívül különleges lesz mind az egyesület, mind a gyermekek számára. A civil szervezek önkéntescsapata ugyanis külföldi, pontosabban francia önkéntesekkel bővült.

A hat fiatal a Scouts et Guides de France cserkészcsapat tagja, és az elkövetkező időszakban minden erejükkel azon lesznek, hogy segítséget nyújtsanak a Stea Egyesület által pártfogásba vett gyermekeknek. A nyári programok javában zajlanak. Az önkéntesek játékkal egybekötött foglalkozásokat tartanak a gyermekeknek, közösen a Stea Egyesület munkatársaival. A legutóbbi foglalkozás során a gyermekek a tűzvédelmi szabályok alapjaival ismerkedhettek meg, illetve azokra a veszélyekre is felhívták a figyelmüket, amelyeknek ki vannak téve olyankor, mikor felügyelet nélkül vannak otthon. Különböző történetek, versek, találós kérdések és tematikus játékok segítségével a gyermekek megtanulták, melyek a legfőbb teendők tűz esetén, illetve hogyan lehet megelőzni a tűzeseteket, hol és hogyan kell bejelenteni, ha tűz keletkezik. Végül, de nem utolsósorban megismerkedhettek azokkal a gyakorlati eljárásokkal, amelyek megvédhetik őket a tűztől.

A tűzvédelmi ismeretterjesztést követően a gyermekek párokat alkotva áttértek a sakk világába. A kis résztvevők gyakorolhattak, de barátságos mérkőzésekre is kihívhatták egymást, ezáltal is fejlesztve gyakorlati tudásukat.

A hátrányos helyzetű gyermekekről való folyamatos gondoskodás elengedhetetlen. A foglalkozások által tudatosodik bennük, hogy igenis van kiút a nyomorból, új életcélokat alakíthatnak ki, valamint elkezdhetik útjukat egy szebb és biztonságosabb jövő felé. A szatmárnémeti Stea Egyesület munkatársainak meggyőződése, hogy mindezek eléréséhez a megfelelő oktatás a kulcs, éppen ezért igyekeznek legjobb tudásuk szerint oktatni kedvezményezettjeiket.

Kallós András

Sok édességet fogyasztanak a gyerekek
A tizennégy év alatti gyerekek 65 százaléka naponta fogyaszt édességet, derül ki egy friss felmérésből, melyben a szülők fele azt is beismeri, ad felvágottat és csipszeket csemetéinek. A szülők iskolai végzettsége befolyásolja a gyermekek étkeztetését.
Több mint 3300 óvodás és iskolás igazoltan fertőzött a koronavírussal
A tanév kezdetétől az óvodások és iskolások körében 3362, a tanügyi alkalmazottak körében pedig 1192 COVID-19-beteget jegyeztek - közölte szerda este az oktatási minisztérium.
Néhány tucat tanuló tüntetett hétfőn a fővárosban, a Győzelem (Victoriei) téren
Néhány tucat tanuló tüntetett a fővárosban, többletberuházásokat, a Meleg étel program kiterjesztését, korszerű kerettantervet követelve.
Cookie