×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Fontos beruházások kezdődhetnek Nagykárolyban

2022.11.28 - 09:38
Megosztás:
Fontos beruházások kezdődhetnek Nagykárolyban
Két új, a város számára különösen fontos beruházás is elindulhat jövő tavasszal (Fotók: Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal)
Jövő év elején indulhatnak el az utóbbi évek legnagyobb volumenű beruházásai Nagykárolyban, ezekről nemrég Kovács Jenő polgármester számolt be.

Tavasszal Nagykárolyban fontos beruházások kivitelezése kezdődik meg, amelyeket a Fejlesztési Minisztérium és az Országos Beruházási Vállalat (CNI) finanszíroz majd. Az egyik ilyen beruházás egy sportbázis, míg a másik egy új bölcsőde épülete lesz. Mind a két épület a Teremi út lesz kialakítva.
További együttműködésről és új projektekről Kovács Jenő személyesen egyeztetett nemrég Cseke Attila fejlesztésügyi miniszterrel, akivel a tavaszra tervezett munkálatok mellett a folyamatban lévő beruházásokról is tárgyalásokat folytatott.
Kovács Jenő, az Országos Beruházási Vállalatnak (CNI) székhelyén, a vállalat vezetőjével, Manuela Pătrășcoiuval is egyeztetett. „Manuela Pătrășcoiu igazgatónő tájékoztatott arról, hogy a CNI finanszírozásában kialakításra kerülő sportbázis és új bölcsőde építését tavasszal kezdik majd el. A 10,5 millió lejes értékű sportbázis kivitelezésére kiírt licitre kilenc ajánlat érkezett. Ugyancsak megkezdődött a közbeszerzési eljárása a 12,25 milliós lejes összértékű bölcsőde kialakításának is. Miután kiderül, ki nyerte a licitet, tavasszal kezdődhet a munka látványosabb része” – nyilatkozta Kovács Jenő.

Hírszerkesztő

hirek/2022/november/fejlesztes-nk1.jpg