×
2023. 04 01.
Szombat
Hugó
9 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.55 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Olimpia VSK: Második helyet ér a zilahiak elleni óriási siker

2023.03.19 - 09:54
Megosztás:
Olimpia VSK: Második helyet ér a zilahiak elleni óriási siker
(Fotók: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
5–0-s győzelmet jegyzett szombaton a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata a vendég Zilahi SCM elleni bajnoki mérkőzésen, és ezzel – egy fordulóval az alapszakasz vége előtt – ismét a második helyen áll együttesünk.

Az eredmény ellenére viszont el kell ismerni, hogy ez nem volt olyan sima győzelem. Viszont a harciasságból, odaadásból, koncentrálásból jelesre vizsgázott Csik Tibor vezetőedző legénysége, hiszen fejben nem estek össze a nehéz pillanatokban. Ezekből pedig volt bőven a Liga 3 17. fordulójának a szatmári meccsén, hiszen a zilahiak a beszterceiek elleni győzelem után vérszemet kaptak, és az Olimpiától is pontokat szerettek volna elvenni.

Bombagól és kapásgól

A 13. percben viszont egy bombagóllal köszöntek be a sárga-kékek: egy szöglet után próbált felszabadítani a vendégek védelme, de a labda Adrian Micaș elé került, aki erőből, 28 méterről védhetetlenül lőtte ki Octavian Mureșan kapuját (1–0).
Húsz perccel később jött az Olimpia VSK második találata is: Zsiga Ervin bal oldali keresztlabdájára érkezett a zilahi 16-osba Hernando Orte Rodrigo (Rodi), aki kapásból kilőtte az ellenfél kapujának a hosszú sarkát (2–0).

hirek/2023/marcius/foci-masodik-helyet-er-a-zilahiak-elleni-oriasi-siker-1.jpg

Második félidő

Fordulás után erősen kezdett a szilágysági csapat, a szatmári védelem viszont nem ingott meg. Iulian Anca-Trip is higgadt maradt döntő pillanatokban, egy labdát a gólvonalról szedett ki. Az egyre idegesebben játszó ellenfélnál aztán a 63. percben elszakadt a cérna: Alexandru Cherecheș rágalmazta a bírót, amiért azonnal piros lapot kapott. Emberhátrányban pedig összeesett a Zilahi SCM játéka, a szatmári legények pedig hét perc alatt el is döntötték a meccset. 
A 76. percben Zsiga indítására Ioan Gorba iramodott meg jobb oldalon, viszont a lövését védeni tudta a zilahiak 20 éves kapusa, a kipattanóra viszont szabadon érkezett Rodri, aki az üres kapuba gurított (3–0).

Ziccer

Két perccel később Rodri kihasznált még egy ziccert (4–0), a 83. percben pedig Süveg Nándor is ajtó-ablak helyzetből talált be, és állította be az 5–0-s végeredményt. A 20 éves szatmári tehetség egyébként legutóbb, tétmeccsen a november 19-i Kolozsvári CFR II elleni bajnokin talált be (1–2), remélhetően most megtört a jég.
Az Olimpia VSK jelentősen javított a gólkülönbségén, egy találattal megelőzte a beszterceieket, így a szatmári csapat előre lépett a 10-es csoport táblázatának a 2. helyére.

A Lotus a következő

Az utolsó fordulóban a csapatunk Váradszentmártonban játszik majd, ahol a Félixfürdői Lotus lesz az ellenfél. Csik Tibi biztosította helyét a felsőházban, de, ha meg tudja őrizni a mostani pozíciót a tabellán, akkor lépéselőnyben lesz a rájátszásban, öt mérkőzést játszhat majd hazai pályán.
Csik Tibor, az Olimpia VSK vezetőedzője:
„A fiúk mindent megcsináltak a pályán, amit edzettünk. Megérdemeljük, hogy az első négyben legyünk. A múlt heti, nagyváradi vereség felpiszkált minket, de a mai mérkőzés is bizonyította, hogy nem kell haragból, méregből játszani. Ha motiváltan, odafigyelve játszunk, az eredményesebb. Tudás van a srácokban, fel vannak készülve, és az utolsó meccsen is ezt kell mutassák. Ott fog eldőlni az első három hely sorsa.”

LABDARÚGÓ LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 17. FORDULÓ
Szatmárnémeti Olimpia VSK – Zilahi SCM 5–0 (2–0)
Gólszerzők: Adrian Micaș 13., Hernando Orte Rodrigo 34., 76., 78., Süveg Nándor 83.
Kiállítva: Alexandru Cherecheș (63. Zilahi SCM) 
Olimpia VSK: Iulian Anca-Trip – Alex Negrea, Florin Mureșan, Ciprian Brata, Adrian Bura, Ioan Gorba (77. Baior Denis), Hernando Orte Rodrigo (79. Gueye Mansour), Adrian Micaș (77. Bara Levente), Zsiga Ervin (79. Adrian Ciul), Alexandru Mărieș (65. Cătălin Vădan), Süveg Nándor. 
Vezetőedző: Csik Tibor.
További eredmények
Kolozsvári FC CFR 1907 II SA – Nagykárolyi VSK Victoria 2–1
Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 – Félixfürdői CS Lotus 1–0
Nagyváradi FC Bihor – Máramarosszigeti VSK 4–0
Szilágysomlyói CS Sportul 2007 – Désaknai CS Minerul 1947 1–1

Hírszerkesztő