×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Florin Fabian temesvári csapatot irányít

2021.10.23 - 22:54
Megosztás:
Florin Fabian temesvári csapatot irányít
Ismét a Liga 2-be lett edző a szatmárnémeti Florin Fabian: az UEFA Pro Licenccel rendelkező labdarúgó-tréner a Ripensia Temesvár vezetőségével írt alá – adta hírül a liga2.prosport.ro hírportál.

Az Olimpia egykori sikercsatára ezzel visszatér Temesvárra, hiszen játékosként is eltöltött néhány évet a Bega-partján. Viszont akkor a helyi riválisnál, a Politehnicánál játszott.
A dicső múltú Ripensia – amely 1933-ban, 1935-ben, 1936-ban és 1938-ban megnyerte a román bajnokságot – ebben az idényben 11 mérkőzésen 13 pontot szerzett, a legutóbbi sikert éppen szombaton, a Poli otthonában jegyezte. Ezen a mérkőzésen viszont az ideiglenes edző, Iulian Muntean irányította a Ripensiát. A temesvári alakulatnak egyébként szeptember 25-től, Cosmin Petruescu távozása óta nincs vezetőedzője, Muntean a csapat erőnléti edzője, neki legtöbb egy hónapig van joga irányítani a kispadról egy Liga 2-es alakulatot. 
A 47 éves Florin Fabian 2004-ben a Nagykárolyi Victoria kispadján kezdte edzői munkáját, majd a Szatmárnémeti Olimpia, a Nagybányai FCM és a Tordai Arieșul szakvezetője volt. Közben megalapította Szatmárnémeti egyik sikeres focisuliját, a Primaverát, az elmúlt szezon második felében pedig elvállalta a Liga 2-es Fotbal Comuna Lénárdfalva irányítását, de nem tudta megmenteni a kieséstől a máramarosiakat. 

Pesek Attila

Florin Fabian lett a Lénárdfalva edzője
Először vállal felnőtt csapat irányítását Florin Fabian azután, hogy két és fél évvel ezelőtt megszerezte az UEFA Pro Licencet.
Cookie