×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Florin Cîţu: a beoltottakra nem fog kiterjedni a kijárási tilalom

2021.09.23 - 13:21
Megosztás:
Florin Cîţu: a beoltottakra nem fog kiterjedni a kijárási tilalom
Az országos vészhelyzeti bizottság javaslatára határozatot készül elfogadni csütörtöki ülésén a kormány arról, hogy a 6 és 12 év közötti gyerekek tesztelés nélkül is részt vehessenek bizonyos tevékenységekben a 3 ezrelékesnél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken - jelentette be a miniszterelnök.

Florin Cîţu elmondta, hogy a kormány más módosításokat is belefoglal az elfogadás előtt álló határozatba. Így például a törlik azt az előírást, hogy a 4 ezreléknél magasabb fertőzöttségi rátájú településeken csak 18 óráig tarthatnak nyitva az üzletek, ez a korlátozás 6 ezrelék fölött lesz érvényes. A miniszterelnök azt is javasolta, hogy az éjszakai kijárási tilalom ne érintse a beoltott személyeket.

Florin Cîţu indítványozza azt is, hogy a bevásárlóközpontok ételudvarait kerítsék be, és azok kizárólag uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező vendégeket fogadhassanak. 'Nem korlátozhatjuk a beoltott személyek szabadságát pusztán azért, mert Romániában egyesek nem hajlandók oltakozni' - jelentette ki a kormányfő egy online rendezvényen.

AGERPRES

Cîţu: A Nemzeti Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje Nicolae Ciucă
A Nemzeti Liberális Párt küldöttsége azt javasolta Klaus Iohannis államfőnek, hogy Nicolae Ciucă jelenlegi védelmi minisztert kérje fel kormányalakításra - közölte az államfővel folytatott tárgyalásokat követően Florin Cîţu pártelnök.
Sajnálatos, de szigorítani kell
Ami már biztos: hétfőtől kültéren s úgy általában mindenhol kötelező lesz az orrot-szájat takaró maszk viselése, a diákok pedig évfolyamtól függetlenül kéthetes vakációra mennek.
Iohannis: ha azt akarjuk, hogy véget érjen a járvány, az oltás jelenti a megoldást
A koronavírus-járvány megállításának egyetlen eszköze az oltás - jelentette ki szerda esti sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis, miután tanácskozott a kormány illetékeseivel a vírus terjedésének megfékezéséről.
Cookie