×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Finnországba most nagyon sok munkást keresnek

2022.11.29 - 09:12
Megosztás:
Finnországba most nagyon sok munkást keresnek
Finnországba, de Norvégiába is keresnek autószerelőket, autófestőket (Fotó: getty images)
Ezúttal Finnország vezeti azt a listát, amelyen összesen 90 külföldi álláslehetőséget hirdettek meg a közös európai foglalkoztatási hálózat (EURES) keretében.

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében részletezi azt a 90 állást, amelyek betöltésére várják a szatmári jelentkezőket.

Mint kiderült, a legtöbb állást (60) Finnországba hirdették meg, ahová autószerelőt, szakképzetlen munkavállalókat várnak bogyók, egyéb gyümölcsök és zöldségek szedésére. Lengyelországba 15 személyt keresnek raktári munkásnak, targoncakezelőnek, termelési asszisztensnek, valamint CNC-gépkezelőnek, míg Norvégiában 11 meghirdetett állás várja az érdeklődőket, autófestő, takarító, villanyszerelő, szabó, termelő munkás, autóbádogos, kőműves, gyógyszerész, üveggyártó és -feldolgozó munkás, illetve üvegszálgyártó munkakörökben.

Bár kevesebb munkalehetőséggel, de a listán szerepel még Málta is, ahová 2 építőmérnököt várnak, Litvániába vízvezeték-szerelő és csőszerelő munkakörök betöltésére hirdettek meg állást, Németországba pedig egy energetikai és épülettechnikai elektronikai technikus jelentkezését várják. 
            
Az EURES-állásokkal kapcsolatban a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség EURES-munkatársa tud segíteni, aki a 0261.770.237-es telefonszámon és az ajofm.sm@anofm.gov.ro e-mail-címen érhető el.

Szabó Beatrix
 

Lakóhelyüktől távol dolgozókat támogat az AJOFM
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint akár 900 lejjel is támogatják azon munkavállalók lakhatási költségét, aki állandó lakóhelyétől több, mint 50 kilométernél távolabbi településen telepszik le.
Majd’ 2500  személyt segítettek munkához augusztusig
Idén augusztusig összesen 2464 személyt alkalmaztak a hatályos jogszabályok által előírt foglalkoztatásösztönző intézkedések eredményeként a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közvetítésével.
199 szabad állás van Szatmár megyében
A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint 199 betöltetlen állás van a megyében, ezek közül 16 igényel felsőfokú képesítést, 39 líceumi végzettséget, 49 általános iskolai végzettséget, 11 állás betöltéséhez semmiféle képesítés nem szükséges, míg 84 elfoglalásához szakképesítés kell.