×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Külföld

Figyelmeztet a román külügy: vörös és narancssárga riasztás az Egyesült Királyságban az Eunice vihar miatt

2022.02.18 - 09:14
Megosztás:
Figyelmeztet a román külügy: vörös és narancssárga riasztás az Egyesült Királyságban az Eunice vihar miatt
A külügyminisztérium figyelmezteti azokat a román állampolgárokat, akik Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságába készülnek utazni, hogy az Eunice viharciklon miatt a brit hatóságok vörös és narancssárga jelzésű riasztást adtak ki orkánerejű szélre.

Az Egyesült Királyság hatóságai vörös kódú (harmadfokú) szélriadót adtak ki a délnyugati parti régiókra, Devon, Cornwall és Somerset érintett területeire, ahol várhatóan 90 mérföld/óra (145 km/óra) sebességű szél fog fújni. A szigetország belsejében, Walesben, Manchester környékén, Anglia területeinek zömében narancssárga riasztás van érvényben, 70-80 mérföld/óra (110-130 km/óra) sebességű szélre számítanak.

Az időjárásra vonatkozóan itt tájékozódhatnak az érintettek: https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2022/red-weather-warning-issued-for-storm-eunice
AGERPRES

Hóviharokra kell számítani a magas hegyekben hétfő reggelig
Másodfokú (narancssárga), hóviharra vonatkozó riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az 1600 méter fölötti régiókra.
Viharokra és nagy mennyiségű esőre figyelmeztetnek a meteorológusok
Légköri instabilitásra és nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nagy részére.
Narancssárga viharriasztást adtak ki 18 megyére
Narancssárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 18 megyéjére a várható viharok és felhőszakadás miatt.
Cookie