×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Külföld

Figyelmeztet a román külügy: vörös és narancssárga riasztás az Egyesült Királyságban az Eunice vihar miatt

2022.02.18 - 09:14
Megosztás:
Figyelmeztet a román külügy: vörös és narancssárga riasztás az Egyesült Királyságban az Eunice vihar miatt
A külügyminisztérium figyelmezteti azokat a román állampolgárokat, akik Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságába készülnek utazni, hogy az Eunice viharciklon miatt a brit hatóságok vörös és narancssárga jelzésű riasztást adtak ki orkánerejű szélre.

Az Egyesült Királyság hatóságai vörös kódú (harmadfokú) szélriadót adtak ki a délnyugati parti régiókra, Devon, Cornwall és Somerset érintett területeire, ahol várhatóan 90 mérföld/óra (145 km/óra) sebességű szél fog fújni. A szigetország belsejében, Walesben, Manchester környékén, Anglia területeinek zömében narancssárga riasztás van érvényben, 70-80 mérföld/óra (110-130 km/óra) sebességű szélre számítanak.

Az időjárásra vonatkozóan itt tájékozódhatnak az érintettek: https://www.metoffice.gov.uk/about-us/press-office/news/weather-and-climate/2022/red-weather-warning-issued-for-storm-eunice
AGERPRES

Kegyetlen égiháború készül!
Narancsszínű, komolyabb fokozatú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben hétfő délután három órától. Felhőszakadás, szélvihar, nagy szemű jég a kulcsszavak.
Rossz idő lesz ma, sok esővel
Szerdán is nagyon sok helyen esett nagyon sok eső, de csütörtökön – az egész napra érvényesen –, rossz időre figyelmeztet, másodfokú (sárga) riasztást kiadva a meteorológiai szolgálat.
Heves vihar lesz délután
Nagy erejű szél fog átsöpörni Szatmár megyén a kedd délutáni/esti órákban. Már reggel óta narancssárga viharjelzés van érvényben, nem kizárt a Ro-Alert riasztás délutánra.