×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

Fesztiválok itthon és határon túl

2021.07.26 - 17:00
Megosztás:
Fesztiválok itthon és határon túl
Ismét az UFÓ parkba csalogatná a fiatalságot a La Dâmburi szervezőcsapata / Fotó: Facebook/La Dâmburi – Iulian Marinescu
Az idei évben ismét megnyílnak a hazai és nemzetközi fesztiválok kapui, az alábbiakban összegyűjtöttünk pár olyan rendezvényt, amelyen garantált a kikapcsolódás minden korosztály számára.

Most, hogy a járványügyi szabályok némileg enyhültek, ismét számos fesztivál kerülhet megrendezésre. Remek programokkal és koncertekkel
készülnek a hazai és külföldi fesztiválszervezők egyaránt.

Csillagpont

Több mint száz programmal várja a fiatalokat a Kárpát-medence legnagyobb református fesztiválja, a Csillagpont július 27–31. között Debrecenben. Az idén tizedik alkalommal megszervezett Csillagpont témája a szabadság, helyszíne ismét a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Agrártudományi campusa lesz. Az előadók között van Tapolyai Emőke klinikai szakpszichológus és Szikszai Szabolcs blogger. Pszichológiai témájú előadásokkal, érzékenyítő játékokkal, sportprogramokkal egyaránt készülnek a szervezők, de szó lesz a korosztályt foglalkoztató más kérdésekről is: párkeresésről, pályaválasztásról vagy éppen a klímaszorongásról. A résztvevők számos sportprogram közül is választhatnak, megismerkedhetnek a különböző missziós ágazatokkal, és idén először dönthetnek arról, hogy a főelőadásokat követően kiscsoportos beszélgetésben vagy egyéni imasétán dolgozzák-e fel a hallottakat. Az esti kikapcsolódást a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői biztosítják, a Csillagpont színpadára áll a Kowalsky meg a Vega, az Irie Maffia, az Aurevoir és Pintér Béla is. A fesztiválra a 14–35 éves korosztályt várják, kivételt képeznek az önkéntesek, illetve a lelkipásztorok és az ifjúsági vezetők, akik ifjúsági csoportjukat kísérik el a találkozóra. A részvétel mindenki számára regisztrációhoz kötött, regisztrálni pedig az alábbi linken lehet: https://bit.ly/2UKCNIC, a jegyet pedig a helyszínen is meg lehet vásárolni. A heti jegyen túl napi jegyek is vásárolhatók, amennyiben az érdeklődők csak egy napra érkeznek. A napi jegyek másnap 14 óráig érvényesek.

Debreceni Bor-Jazz Napok

Magyarország egyik legrangosabb borfesztiválján igényes és népszerű jazzmuzsika mellett a legszebb magyar borokat kóstolhatják meg a látogatók augusztus 5–8. között a Nagyerdő csodálatos környezetében, amelyekhez a hagyományos magyar konyha ételeit és minőségi házi sajtjait kínálják a Debreceni Bor-Jazz Napok szervezői. Mindezek mellett négy színpadon mintegy 60 jazzformáció gondoskodik a hangulatról. A rendezvény 12 éves kor alatt ingyenesen látogatható, azonban karszalag kiváltásához kötött. Jegyek kaphatók a rendezvény ideje alatt a helyszínen, valamint online, kezelési költség nélkül a boresjazz.jegy.hu oldalon. Az érdeklődők az eseményt védettségi igazolvánnyal és személyazonosságot igazoló okmánnyal, kiskorúak esetében pedig ugyanezen dokumentumokkal rendelkező kísérővel látogathatják. A szervezők az európai uniós és a digitális védettségi igazolványt is elfogadják, a személyazonosságot igazoló okmánnyal együtt.

Electric Castle

Idén hazai fesztiválokból sem lesz hiány. Az Electric Castle fesztivált a hagyományoktól eltérően az idei évben több helyszínen rendezik meg augusztus 6–15. között új névvel: Electric Castle Special. A szervezők tájékoztatása szerint az Electric Castle különkiadása közel négyszáz eseménnyel várja majd az érdeklődőket. Az első hétvége koncertjei a már-már legendássá váló helyszínen, a bonchidai Bánffy-kastély udvarán zajlanak, ahol hat színpadot állítanak fel. DJ-szettel érkezik a Sigma és a Noisia, fellép többek között Ben Böhmer, Eelke Kleijn és a Mind Against, valamint Dj Marky, David Penn és a HVBO. A három napra, péntektől vasárnapig a szervezők sátorozási lehetőséget biztosítanak a fesztivál területén. Augusztus 9-től az Electric Castle beköltözik a kincses városba. A főtéri színpadon a fesztivál ideje alatt hazai és nemzetközi előadók lépnek fel, többek között a Golan és a The Blaze (DJ set), Asaf Avidan, Aurora, a Dubioza Kolektiv és Slowthai. Szintén itt koncertezik IAMDDDB, Elena Mîndru és a Kolozsvári Nemzeti Opera zenekara, a Şuie Paparude, a Subcarpaţi, Irina Rimes, az Alternosfera, a Viţa de Vie, a Coma, a CTC és a Zdob şi Zdub, Molchat Doma, Acid Pauli, Martin Gretschmann, illetve Igorrr. Az EC_Special eseményeire a hatályos járványügyi előírások betartásával lehet majd belépni, jegyek kaphatók az electriccastle.ro oldalon.

Double Rise

A napokban véglegesítették az augusztus 12–14. között megrendezendő Double Rise fesztivál szervezői az általuk kínált programokat és koncerthelyszíneket. Az idei évben is számos zenei ínyencséggel készülnek a napfelkelőknek Torockón. Színpadra lép többek között az Anna and the Barbies, a Vad Fruttik, Péterfi Bori és a Love Band, a Szempöl, a Supernem, a Kistehén (erdélyi búcsúkoncert), az Aurevoir, a No Sugar, a Bohemian Betyars, a Palma Hills, Koszika & The Hot Shots és Lunda. A fesztiválra elsősorban azok a személyek léphetnek be, akik megkapták a koronavírus elleni vakcinát, és az utolsó oltásuk óta eltelt legalább tíz nap, valamint azok, akik fel tudnak mutatni egy 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet vagy 24 órásnál nem régebbi gyorstesztet. Mindezek mellett azok is csatlakozhatnak, akik 15–90 napja átestek a fertőzésen, és ezt olyan orvosi dokumentummal tudják igazolni, mint pozitív PCR-teszteredmény-igazolás, kórházi kilépő vagy 14 naposnál nem korábbi, antitestek jelenlétét igazoló IgG-teszt. A fesztivál helyszíneinek maximális kapacitása korlátozott lesz, hamarosan elindítják a napi, illetve kempingjegyek árusítását, amelyek darabszámai szintén korlátozottak lesznek — írják a szervezők közösségi oldalukon közzétett bejegyzésükben. További információk elérhetők a Double Rise fesztivál Facebook-oldalán (facebook.com/DoubleRise) a jegyek pedig az alábbi linken vásárolhatók meg: https://bit.ly/3i2FVrY.

La Dâmburi

A szatmárnémeti fiatalság sem marad fesztivál nélkül. Városi előadókat mozgósítva rendezik meg az idei évben a La Dâmburi fesztivált a 17-es lakónegyed UFÓ parkjában augusztus 28–29. között. A szervezők a Support your local artists (támogasd a helyi előadókat) elvre alapozva szatmári DJ-knek kínálnak lehetőséget, hogy bemutassák hangzásvilágukat a nagyközönség számára. Az előadni kívánó DJ-k augusztus 7-ig jelentkezhetnek a fesztiválra, kitöltve az alábbi online űrlapot: https://bit.ly/3BD3Aae. A programok a különböző extrémsportok szerelmeseinek is kedveznek, hiszen BMX-, roller-, gördeszka-, görkorcsolya- és parkourverseny is lesz a fesztivál ideje alatt. Emellett a résztvevők összemérhetik tudásukat beatboxban, rappárbajban, breakdance-ben, streetballban és röplabdában is. Az érdeklődők a következő linken nevezhetnek be a felsorolt versenyszámokba: https://bit.ly/36XeGJh.

Zárásként Untold

A hazai fesztiválszezont az idei évben a már világméretűvé formálódott Untold fesztivál zárja, amelyet szeptember 9. és 12. között rendeznek meg. A kolozsvári fesztiválon ismét világszerte ismert lemezlovasok és előadók lépnek fel, többek között Afrojack, Alok, Benny Bennasi, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Lost Frequencies, Martin Garrix, Martin Solveig, Parov Stelar, Quintino, Steve Aoki, The Script és Tyga. A létszámot nem korlátozzák, de a jelenlegi szabályok szerint csak koronavírus ellen beoltott személyeket engedhetnek be. Jegyek elérhetők az alábbi linken: untold.com/tickets.

Kallós András

Ursula von der Leyent fogadta a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő
Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta hétfőn a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő.
Az idei tengerparti nyaralási szezon a két évvel ezelőttivel vetekedett a turisztikai irodák szerint
Húsz százalékkal nőtt a kereslet idén a román tengerpart szállodáinak all inclusive szolgáltatásai iránt 2019-hez képest az egyik legnagyobb hazai turisztikai iroda adatai szerint.
Szülőföldön magyarul: közel a határidő
A 2020/2021-es tanévben meghirdetett Szülőföldön magyarul pályázati program leadási határideje idén szeptember 30. — hívja fel az érintettek figyelmét Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a program koordinátora.
Cookie