×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Külföld

Ferenc pápa: mindenki közös békéjét egyéni érdekek fenyegetik

2022.02.23 - 16:44
Megosztás:
Ferenc pápa: mindenki közös békéjét egyéni érdekek fenyegetik
Fotó: catholicnews.com
A "népeknek szenvedést okozó lépések" leállítását sürgette Ferenc pápa az általános audiencián mondott beszédében a Vatikánban szerdán, ima- és böjtnapot hirdetve meg március 2-ra a békéért.

Ferenc pápa kijelentette, hogy nagy fájdalmat érez, mivel "az utóbbi hetek diplomáciai erőfeszítései ellenére egyre aggasztóbb helyzet körvonalazódik".

A katolikus egyházfő a politikai felelősökhöz intézett felhívást, arra kérve őket, "komoly lelkiismeret-vizsgálatot végezzenek Isten előtt, aki a béke és nem a háború istene, mindenki atyja, nem csak egyeseké, és aki testvérként, nem ellenségként akar bennünket látni".

"Kérek minden érintett felet, tartózkodjon bármilyen lépéstől, mely további szenvedést okoz a lakosságnak, törékennyé téve a népek közötti együttélést, elértéktelenítve a nemzetközi diplomáciát" - mondta Ferenc pápa.

Hangsúlyozta, hogy vele együtt az egész világon sokan mások is félelmet és aggodalmat éreznek, "mivel mindenki közös békéjét ismét egyéni érdekek fenyegetik".

A pápa felhívást intézett a hívőkhöz és a nem hívőkhöz is, böjtölési napot hirdetve meg a békéért március 2-ra, hamvazószerda napjára.

"Jézus megtanította nekünk, hogy az erőszak ördögi értelmetlenségére Isten fegyvereivel kell válaszolni: imával és böjttel" - mondta Ferenc pápa, aki a béke királynője, Szűz Mária közbenjárását is kérte, hogy oltalmazza a világot a háború "őrületétől".

Ferenc pápa január 26-án is imanapot vezetett az ukrajnai békéért. MTI

 

Ferenc pápa: a háború mindannyiunk veresége
A háború nemcsak a jelent, hanem a társadalom jövőjét is elpusztítja Ferenc pápa szerint, aki ismételten a fegyverek letételére szólított fel Ukrajnában a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.
Ferenc pápa telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel
A katolikus egyházfő felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel — erősítette meg a hírt a szentszéki sajtóközpont.
Ferenc pápa békéért imádkozott
A béke érdekében Szűz Mária oltalmát kérte és a politikai felelősök lelkiismeretéhez intézte szavait Ferenc pápa az ukrán válságra utalva a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap.
Cookie