×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Fennakadt a határellenőrzésen

2021.06.16 - 15:34
Megosztás:
Fennakadt a határellenőrzésen
Folytatódnak a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség és a petei határrendészet közös határ menti ellenőrzései, azzal a céllal, hogy megakadályozzák a veszélyes hulladékok behozatalát az országba.

 A legutóbbi ellenőrzés során, június 15-én a szakemberek összesen 3855 kilogrammnyi textilanyagokból, elektronikai eszközökből és leselejtezett autógumikból álló veszélyes hulladék akadt fenn a petei határátkelőnél. A környezetvédelmi őrség közleményéből kiderül, hogy a határátlépést megelőző ellenőrzések során a szállítmányt nem tudták hivatalos dokumentumokkal igazolni. Az Angliából, valamint más európai uniós országból érkező illegális szállítmányt nem engedték be az országba.

Ellenőrzik a pénztárgépeket
Keveslik az adószedők a rendszerbe illesztett pénztárgépek számát, bár november vége az utolsó kasszagépek szerverre csatlakoztatásának határideje. A nagy cégeknek már online kell lenniük.
Ellenőrzik az intenzíveket a tűzoltók
Az elmúlt hetekben, hónapokban történt tragikus kórházi tűzesetek miatt mostantól folyamatosan ellenőrzik a tűzoltók az országban működő kórházakat, hogy megelőzzék a betegek és az egészségügyi személyzet egészségét és életét veszélyeztető tűzeseteket.
Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Cookie