×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Felszerelik a kaplonyi tűzoltókat

2021.10.20 - 14:09
Megosztás:
Felszerelik a kaplonyi tűzoltókat
A kaplonyi önkormányzat önerőből vásárolt egy haszongépjárművet az önkéntes tűzoltók számára, de a katasztrófaelhárítókra vonatkozó további jogszabályok betartásához is igazodnak.

Megérkezett kedden Kaplony Község Polgármesteri Hivatalának a székházába az a haszongépjármű, amelyet a Kaplonyi Helyi Tanács a község önkéntes katasztrófaelhárítói számára vásárolt. Kifejezetten jó állapotban van az autó, mondta Megyeri Tamás Róbert polgármester, aki abbeli reményének is hangot adott, hogy csak kevésszer lesz szükség a jármű használatára.
„Még az előző év végén elkezdte a kaplonyi önkormányzat a katasztrófaelhárítókra vonatkozó törvényi előírásokhoz való hozzáigazodást. Tavaly év végén pénzt különítettünk el arra a célra, hogy a „kaplonyi lánglovagok” megfelelhessenek a megváltozott feltételeknek — mondta a polgármester.
Fokozatosan történt a helyi tűzoltók felszerelésének beszerzésére vonatkozó döntések meghozatala: előbb a szükséges dokumentáció kapcsán foglalt állást a tanács, később pedig új felszerelések is érkeztek. Ezenkívül az önkéntes katasztrófaelhárítók számára évente balesetbiztosítást köt a helyhatóság.
„Idén sikerült pénzt elkülöníteni egy régi vágyuk teljesítésére: lesz egy haszongépjárművük a 'lánglovagoknak'. Az autó számára már javában készül a garázs is, a hivatal mögötti műhelyépület egyik része lesz az 'otthona'. A gépjárművet ma hozták el a hivatal udvarára, a későbbiekben felirat kerül majd rá, illetőleg víztartály, továbbá szívó-nyomó motor is. Bízunk benne, hogy minél kevesebbet kell majd használni a kocsit” — mondta Megyeri Tamás Róbert.

Még látogatható a kaplonyi kiállítás
A kaplonyi székhellyel rendelkező Szivárvány Egyesület tagjai által szervezett első képzőművészeti kiállítás, melyet a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatásának köszönhetően nyitottak meg október végén, még most is látogatható.
Útmodernizálás Kaplonyban
A kaplonyiak régi vágyát sikerült teljesíteni: teljes egészében aszfaltozott a községen áthaladó megyei rangú útszakasz.
Mozgalmasan telnek a napok Kaplonyban
A településen zajló aszfaltozási munkálatok mellett az edzőpálya műfüvesítése is folyamatban van Kaplonyban. A község vezetése a legutóbbi tanácsülésen kapta meg a felhatalmazást a helyi tanácsosoktól, hogy hozzákezdjen az edzőpálya felújításához.
Cookie