×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Félreértett fesztiválszabály

2021.08.10 - 08:13
Megosztás:
Félreértett fesztiválszabály
Sajnos nagyon sokan voltak, akik azért nem mentek el a hétvégén megtartott Expo Industry kiállításra annak fesztivál jellege ellenére sem, mert rosszul értelmezték a szervezők által meghozott szabályokat, és ez a félreértelmezés sajnos csak vasárnapra lett nyilvánvaló.

Ez úgy szólt, hogy a koncerteken való részvételhez, azaz a színpad elé jutáshoz kötelező az oltás, a negatív PCR-teszt vagy antigénteszt megléte, de az emberek nagy része az orvosi dolgok szükségességét úgy értelmezte, hogy a Kossuth-kert egész területén szükség van a fenti papírra vagy valamelyik tesztre.
Egyébként jellemző, hogy akik még mindig nem oltatták be magukat a Covid-19 ellen, tömegrendezvényekre inkább el sem indulnak, nehogy tájékozatlanok legyenek, és a helyszínen derüljön ki, hogy a részvétel oltáshoz kötött, ami miatt az oltatlanok nem vehetnek részt az eseményen. Az Expo Industryn végül is nem ez volt a helyzet, mert a „Kosuba” bemehetett bárki, a standok között szétnézhetett bárki, lehetett jönnie-mennie, ennie-innia, a koncertet hallgatnia bárkinek, papírokra csak annak volt szüksége, aki szeretett volna felmenni a dombra. A színpadnak is helyet adó domb egyébként ez alkalommal ideiglenes léckerítéssel körbe is volt véve, két helyen lehetett feljutni a színpad elé, ahol biztonsági emberek felügyelték a jövés-menést.

Princz Csaba

 

GCS: 1727 új fertőzést igazoltak, 180 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1727 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 180 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie