×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Felnőttcsapattal szerzett aranyat Helga

2021.06.15 - 18:06
Megosztás:
Felnőttcsapattal szerzett aranyat Helga
A nagykárolyi Dari Helga Magyarország legjobb asztaliteniszezői mellett szerzett bajnoki címet. A frissen érettségizett sportoló most versenyen van, és izgatottan várja az egyetemi felvételi eredmények júliusi hirdetését.

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztályának címvédés és az ötödik bajnoki cím volt a magyarországi női Extraligában, a nagykárolyi Dari Helgának viszont először állhatott a dobogó legfelső fokára egy olyan csapattal, amit olimpikonok, Európa-bajnokok és Bajnokok Ligája győztesek erősítenek. 
Mircea Podoba edző korábbi tanítványa a magyarországi és nemzetközi korosztályos tornákon már bizonyított, így várható volt, hogy Szvitán Krisztina szakosztályvezető meghívja a felnőttcsapatba. Nem kizárt, hogy a nagykárolyi Helga lesz Lovas Petra utóda Budaörsön, a többszörös magyar bajnok, Eb- és BL-győztes olimpikonnak ez volt az utolsó bajnokija aktív sportolóként, a szezon végeztével befejezi sikerekben gazdag pályafutását.
Az SH-ITB Budaörsi Sport Club egyébként 5–2-re verte a döntőben a Budapesti Erdért SE együttest.
A finálé után újabb ünneplés következett a nagykárolyi lánynak, hiszen a budapesti Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium tizenkettedik osztályának végzőseként ballagott. „Az érettségin is sikeresen túl vagyok. Most kint vagyok Szlovéniában egy versenyen. Ballagás után, hétfőn azonnal indultam erre megmérettetésre” – mondta lapunknak Helga, aki jelentkezett a Debreceni Egyetem Gazdálkodás és Menedzsment szakjára. „Ha felvesznek, ott szeretnék tanulni, de egyéni tanulmányi rendszerben, ami azt jelenti, hogy csak vizsgákra fogok menni, hogy közben Pesten délelőtt és délután tudjak edzeni” – tette hozzá a fiatal tehetséges sportoló.
Dari Helga egyébként a budaörsi egyesület és a magyar, illetve román szakági szövetségek engedélyével a nevelőedzőjének, Mircea Podobának az itthoni női csapatát, a Nagykárolyi VSK Victoriát is erősíti, amelyikkel idén feljutott az A-osztályba. 

Pesek Attila

A legjobbak között versenyeztek a szoporiak
A Szopori Armand SK öt sportolója vett részt az elmúlt héten a Székelyudvarhelyen rendezett Ezüstpaletta elnevezésű országos versenyen, amelyen 10 éven aluli asztaliteniszezők mérkőztek meg.
A-osztályban a nagykárolyi asztaliteniszező lányok
Feljutott a női asztalitenisz A-osztályába a Nagykárolyi VSK Victoria csapata, miután az elődöntő visszavágóján 3–1-re győzte le a Temes megyei Újszentes csapatát.
Elődöntőt játszanak a Victoria hölgyei
Ezen a hétvégén rendezik a női asztalitenisz B-divíziós bajnokságában a rájátszás elődöntőjét, ahol a csoportelső Nagykárolyi VSK Victoria csapata esélyesként áll majd asztalhoz az ACS Újszentes-Temesvár együttesével szemben.
Cookie