×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Feledtetnék a szerdai fiaskót

2020.10.16 - 14:09
Megosztás:
Feledtetnék a szerdai fiaskót
Lelkileg is megviselte a szatmári legénységet a szerdai vereség, de szombaton, egy győzelemmel szeretnének felállni a padlóról. Nem lesz egyszerű a feladat, a pálya sem jelent előnyt.

Miután elszenvedte első hazai vereségét, ismét vendéglátóként lép pályára szombaton a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata, viszont ezúttal nem adná a pontokat az ellenfélnek: Ritli Zoltán edző legénysége elrontaná Mészáros Alpár bemutatkozását a Dési Someșul kispadján, és üres kézzel küldené haza az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban rendezendő bajnoki mérkőzésről.
A két együttes szombaton 15 órától mérkőzik meg a Liga 3 hatodik fordulójának a találkozóján. A Kolozs megyei ellenfél az idénynyitányon jegyzett 2–0-s, Nagyváradi Luceafărul elleni győzelem után egyetlen pontot sem szerzett a 10-es csoport mérkőzésein. A folytatásban jegyzett négy vereség után a szatmárnémeti Mircea Bolba edző magára vállalta a felelőséget, és távozott a Someșultól. Ráadásul az legutóbbi mérkőzést drámai végjátékban vesztette el a Dés: múlt hétvégén, a Szilágysomlyói Sportul elleni hazai találkozón 0–1-ről fordítottak 2–1-re, azonban a 91. és a 93. percben kapott gólokkal (a másodikat ráadásul 11-esből kapták) három ponttal megajándékozták a szilágyságiakat. 
Mint arról beszámoltunk, a hét elején a rutinos Mészáros Alpárt ültették le a kispadra, aki korábban a Kolozsvári Universitatea, a Székelyudvarhelyi FC, a Nemeszsuki Unirea, de a helyi rivális, a Dési Unireát is irányította. 
A VSK-nak viszont felejtetni kell szerdai fiaskót, amikor a vendég Váradszentmártoni CSC 1–0-ra győzni tudott Szatmáron a 3. fordulóból pótólt bajnokin. A vereségen túl fájdalmas volt, hogy a szatmári alakulat játéka erőtlen volt, ami nagyon meglepő volt azok után, hogy az ezt megelőző két hazai bajnokin lerohanta, és egyenként négy góllal szórta meg vendégeit. Erre a szintre kell visszahozza Ritli a legénységét, hogy szombaton is simán verni tudja ellenfelét. Előbb viszont a lelki állapotukon kellett dolgozzon a szakvezető, elmondása szerint ugyanis a legényeit megviselte a szerdai vereség. Ugyanakkor aggódik a pálya állapota miatt is, ugyanis a technikás játékosai nehezen boldogulnak majd az esőtől felázott, mély talajon. „Még a hazai pálya sem segít most nekünk” — jegyezte meg mosolyogva az edző.
A VSK az eddigi két győzelmével és két vereségével a 10-es csoport táblázatának a 6. helyét foglalja el. A koronavírus-fertőzött játékosra természetesen továbbra sem számíthat Ritli, de a másik játékos, akinek nem volt egyértelmű a hétfői tesztjének az eredménye, az sem csatlakozhatott még a kerethez, így mindketten karanténban vannak otthonaikban.
A 15 órakor kezdődő találkozó zárt kapuk mögött rendezik, de a klub Facebook-oldalán (CSM Satu Mare) élőben közvetítik a mérkőzést.

LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 6. FORDULÓ
Szombat, 15 óra
Unu Fotbal Club Gloria Beszterce – Zilahi SCM
Szilágysomlyói Sportul 2007 – Nagyváradi Luceafărul
Szatmárnémeti VSK – Dési FC Someşul
Nagysomkúti Progresul – Nagyváradi AC 1910
November 4-én rendezik
Váradszentmártoni CSC – Nagybányai Minaur*
* – több koronavírus-fertőzött játékos van a csapat keretében.
 

Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel
Nem akar engedni a sajátjából a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), amely jelenleg nem engedélyezi a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapat kerettagjainak a koronavírus-újratesztelést.
Két meccset veszíthet zöldasztalnál a VSK
A FRF november 4-re írta ki a most elhalasztott Nagyváradi Luceafărul elleni bajnokit. Azonban a VSK kerete 5-ig van karanténban, a szövetség pedig csak egyszeri halasztást engedélyez.
Román Kupán is bronzérmes Sámel
A bajnoki bronzérem után a felnőttek Román Kupa-küzdelmében is dobogóra állt a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozója, Sámel Lóránd.
Cookie