×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Felavatták Erdődön az egyházközség zászlaját

2021.11.02 - 08:51
Megosztás:
Felavatták Erdődön az egyházközség zászlaját
Vasárnap az Erdődi Református Egyházközségben esküt tettek az új presbiterek, elbúcsúztatták a régieket, és felavatták az egyházközség zászlaját, amit az egyházkerülettől kaptak.

„Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt…” — hangzik a 23. zsoltár 5. versében, ezt az igeszakaszt választotta Kaszanovszky Csongor erdődi református lelkipásztor vasárnapi igehirdetésének textusául. Dávid fohászában szerepel ez a mondat, mely jelzi, hogy a királyi vendégség kész. Simeon erről szólt: ez az üdvösség, amelyet készítettél. „Az Úr, mint jó pásztor gondoskodik teremtményeiről. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi mindent kaptunk már az Úrtól, és mégsem vesszük észre. Itt az ideje meglátni ezt, újra elővenni az Szentírást, és keresni az Urat, amíg tart az Ő kegyelme. Tegyük ezt, hiszen reformátoraink is erre hívtak, hogy egyedüli zsinórmértékünk az írás legyen” — emlékeztetett a lelkipásztor.
Az igehirdetést követően beiktatták az újonnan megválasztott presbitereket: Molnár Zsoltot — „Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki [legyen] dicsőség, mind most, mind örökkön örökké” (2 Péter 3:18) — és Lécz Alettát — „Az Úristent pedig szenteljétek meg a ti szívetekben. Mindig készek [legyetek] megfelelni mindenkinek, a ki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről, szelídséggel és félelemmel” (1Pét 3:15) —, és emléklapot nyújtottak át Cucuiat Sára és Erdőközi Ferenc visszavonuló presbiternek.
Ez alkalommal avatták fel a gyülekezeti zászlót, amit az egyházközség az egyházkerülettől kapott.
„A zászló arra emlékeztet, hogy az egyház mindig szemben áll a világ sodrásával. Ebben a sodrásban azonban nem vagyunk egyedül, mert mellettünk a hős vezér, az Úr Jézus Krisztus. A zászló legyen tehát útjelző tábla, hogy emlékeztessen a múltunkra, irányítson a helyes útra, vezessen, és adjon megtartó erőt a csüggedés időszakaiban! Isten minden áldás forrása, hozzá akarunk fordulni, nála megmaradni az Ő Szentlelke által. Köszönet a kerületünk jóvoltának és közbenjárásának a zászlóért” — fogalmazott a zászlóavatón a lelkipásztor.
Az Erdődi Református Egyházközség jelenleg 150 lelket számlál, s minden tőlük telhetőt megtesznek a megmaradásukért, felújították a templomot és a parókiát, ugyanakkor állandóan fejlesztik a Drágffy Gáspár Egyházi és Kulturális Központot.

Elek György

 

Megnyílt a kultúra otthona Erdődön
Szombaton neves közéleti és kulturális személyiségek és Erdőd lakóinak részvételével adták át a több éve készülő Mircea Augustin Kulturális Központot, ami ezentúl a kultúra otthona lesz.
Erdődön megemlékeztek a 199 éve született Petőfiről
Az Erdődi Református Egyházközség tagjai és az Erdődi Petőfi Kör tagjai az év első istentiszteletét követően, a szokásoknak megfelelően tisztelegtek a világirodalom legismertebb magyar lírikusa, Petőfi Sándor előtt, születésének 199. évfordulóján.
Újabb kerülőutakat terveznek
Avasfelsőfaluból és Erdődről is kivezetnék a hatalmas teher- és átmenő forgalmat egy-egy kerülőúttal.
Cookie