×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Februárban nem bírságolnak parkolásért Nagykárolyban

2024.02.07 - 13:50
Megosztás:
Februárban nem bírságolnak parkolásért Nagykárolyban
(Fotó: Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal közösségimédia-oldala)
A Nagykárolyi Közterület-fenntartó Igazgatóság keretében működő parkolási részleg munkatársainak tájékoztatása szerint, idén februárban nem voltak és nem is lesznek kiszabva büntetések azon gépjármű tulajdonosoknak, akik parkolójegy nélkül hagyják autójukat a fizetős parkolóhelyeken.

A járműtulajdonosokat tájékoztatni fogják arról, hogyan működnek a parkolójegyet kibocsátó automaták, illetve arról, hogy mely részeken vannak a fizetős parkolói zónák. A fizetős parkolási rendszer várhatóan 2024. március 1-től lép érvénybe Nagykárolyban.

Ugyanakkor a parkolási részleg munkatársai azt is elmondták, hogy kérvényezni lehet a parkolási bérleteket a városban. A parkolási bérleteket az alábbi díjszabások szerint lehet igényelni:

  • éves bérlet: 300 lej
  • féléves bérlet: 200 lej
  • negyedéves bérlet: 120 lej

A befizetéseket a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal alagsorában működő, Helyi Adók és Illetékek osztályánál lehet elvégezni. A befizetést követően, a kapott igazolást a parkolási részleg, Progresului utca 28. szám alatti székhelyén kell felmutatniuk az igénylőknek. Ezt hétfőtől-péntekig, 8:00-13:00 óra közötti időszakban tehetik meg. A parkolási részlegen az igénylők kitöltenek egy kérvényt, csatolják a befizetési elismevényt, majd megkapják az adott időszakra vonatkozó, parkolásra jogosító igazolást.

A taxitársaságok számára az éves bérlet 400 lejbe kerül járművenként, míg a bankok 600 lejt fizetnek gépkocsinként egy éves időszakra.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!