×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Faültetéssel indult a környezetvédelmi megmozdulás

2021.10.13 - 15:30
Megosztás:
Faültetéssel indult a környezetvédelmi megmozdulás
Elkezdődött hétfőn Sándorhomokon egy nagyszabású környezetvédelmi megmozdulás a Fát ültetni — a jövőbe vetett hit elnevezésű eseménnyel.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a sándorhomoki Pro Ammos Egyesület, a helyi óvoda és iskola az Élet Fája Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesülettel karöltve október 1–17. között nagyszabású környezetvédelmi megmozdulást tart a település lakossága számára és részvételével. A programsorozat október 11-én vette kezdetét, a nap folyamán igen nagy nyüzsgés volt az óvoda és az iskola udvarán, mindenki részt kívánt venni a facsemete-ültetési akcióban, a raklapokból az előző napokon készített kerti bútorok festésében és az elektronikai hulladékok gyűjtésében, amely tevékenységeket Kovács Péter Mátyás helyi református lelkipásztor, a Pro Ammos Egyesület elnöke, Békéssy Erzsébet, az Élet Fája egyesület elnöke és az iskola tanárai irányították. Csapatszellemben, jókedvvel, vidáman és komoly hozzáállással a szorgalmas kezek munkájának eredménye látványosnak bizonyult. Az óvoda udvara a 46 elültetett tujával kizöldült, az iskolaudvar pedig a frissen festett kerti bútoroknak köszönhetően a szivárvány színeiben pompázott. A most elültetett 15 hársfacsemete idővel beárnyékolja majd mostani kopár iskolaudvart. A munka itt nem áll meg, hisz a következő napokban a meglévő padok, hinták felújítása is a napirenden szerepel, de ezenkívül még számos program várja a helyieket, illetve október 17-én, vasárnap egy összetett, egész napos rendezvénysorozatot tartanak.

Perszeida est Sándorhomokon, a Berenczei Kováts-kúriában
Hosszú idő után augusztus 27-én, péntek este hat órai kezdettel a sándorhomoki Berenczei Kováts-kúria újra megnyitja kapuit, hogy a régmúlt időket idéző helyszín ismét élettel teljen meg.
Fát ültettek az óvodások
A Szeretethíd programban vettek részt a nagykároly óvodások.
Százezer palánta, egyetlen gazdaság
Minden jel szerint a legnagyobb Szatmár megyei palántatermesztőre bukkantunk a Lázárihoz tartozó Sándorhomokon, ahol Póti István és családja hatszáz négyzetméteren neveli a májustól a szatmári kiskertekben kiültetésre kerülő haszonnövényeket.
Cookie