×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Egészség

Farsangi jelmezötletek gyerekeknek

2014.01.25 - 07:30
Megosztás:
Farsangi jelmezötletek gyerekeknek

A farsangi időszakban olyan ötleteket mutatunk meg, amelyeketl viszonylag egyszerűen készíthetünk el a gyerekeknek.

 

Arab jelmez

Bő nadrág, szem alá kötött fátyol, lábujjkás papucs és máris kész az arab nő jelmez. Színes övvel és csillogó karperecekkel egészíthetjük ki az öltözetet.

 

 

 

 

 

 

Boszorkány jelmez

Egy régi sötét ruha könnyedén átalakítható boszorkányjelmezzé. Az alját és ujjait vágjuk ki cikk-cakkosra és húzzuk össze derékban.

A boszorkánykalaphoz kartonpapírra és a ruhából fennmaradt anyagra lesz szükség. El ne felejtsd a seprűt!

 

 

 

Cigánylány

A vidám öltözet a kislány meglevő öltözeteiből is összeállítható. Egy tarka, bő szoknyára kössünk különböző mintájú és színű kendőket.

 

A blúz legyen fodros és tarka. Kiegészítőként egy kendővel kössük át a haját és akasszuk tele karperecekkel a karját.

 

 

Indiana Jones

A bátor filmhős stílusát nem nehéz lekoppintani. Széles kalapra, egyszerű nadrágra és egyenes bőrdzsekire lesz csak szükség!

 

 

 

 

 

Múmia

Csak a fantáziánkon múlik hogyan varrjuk össze ezeket a lógó fehér anyagokat. Fáslit is bátran használhatunk!

 

 

 

 

 

Katica

A legegyszerűbb, ha fekete vagy piros harisnyát és szintén fekete vagy piros szoknyát és felsőt adunk a gyerekre. A szárnyakat piros kartonpapírból vágjuk ki és ragasszunk rá 7 fekete pettyet. Ha nem papírból, hanem szövetanyagból csináljuk, akkor könnyebb lesz a ruhához rögzíteni, de nem lesz olyan tartása.

 

 

 

 

Kéményseprő

Öltöztessük tiszta feketébe a gyereket. A nyakába kössünk egy kis fehér kendőt, ha élethűek akarunk lenni, kicsit „kormozzuk” össze egy kis fekete szemfestékkel, amivel az arcát is kifestjük a végén. A fejére tegyünk egy fekete kis sapkát, a kezébe pedig adjunk egy kis kefét, aminek a végére illesszünk még egy kis drótot,hogy hosszabb legyen. Ugyanígy egy madzaggal kössük át a derekát és az így kapott övbe még dugjunk néhány kefét vagy egyéb szerszámot.

 

 

Orvos

Nagyon egyszerűen elkészíthető jelmez az orvosé. Öltöztessük fehérbe, adjunk rá fehér papucsot, amit fehér zoknival viseljen. Ha van orvosos játékunk otthon, akkor egyszerűen csak vegyük ki belőle a sztetoszkópot és akasszuk a nyakába.

 

 

 

Balerina

Adjunk a gyerekre egy tornadresszt, a lábára pedig fehér harisnyát és ha van, fehér, puha talpú balerina cipőt. Tüll anyagból is könnyen elkészíthető a szoknya. A haját kössük kontyba és feltétlenül tanítsunk be neki néhány balettra emlékeztető mozdulatot.

Cookie