×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Vidék

Fánkfesztivál Börvelyben

2022.07.29 - 12:30
Megosztás:
Fánkfesztivál Börvelyben
Fotó: SZFÚ archív
Idén első alkalommal rendezik meg augusztus 6-án, szombaton a Börvelyi Fánkfesztivált és családi napot.

 Az ünnepség apropóját a helyi specialitás, a börvelyi csodafánk adja, amely méltán híres a környéken. Az ünnepségen ebből sem lesz hiány, csakúgy, mint a jókedvből, hiszen a szervezők színes és változatos programmal kecsegtetnek. A fesztivál során fánksütő versenyt rendeznek majd, amelyen mindenki megmutathatja, mennyire sikerült elsajátítania az őseitől örökölt recepteket, a nagyérdemű pedig megízlelheti majd a finomabbnál finomabb falatokat. Emellett különböző, a fánk téma köré csoportosított ügyességi játékokat, versenyeket is fognak rendezni.

A nagyközönség szórakoztatását a fellépők színes névsora garantálja. A színpadon láthatjuk majd a börvelyi fúvószenekart, és lesz operettparádé is. Az esti sztárfellépők közül elsőként A csajod zenekar csap a húrok közé. Az együttes egyike az utóbbi időben egyre népszerűbb, feltörekvő hazai zenekaroknak, s nagy hazai és magyarországi fesztiválokon is szerepelt idén. Érdekessége, hogy a szólógitárosi poszton a börvelyi születésű Láng Tibor zenél, aki most hazai pályán bizonyíthat.
Az est igazi sztárfellépővel örvendezteti meg a börvelyieket és az oda kilátogatókat, ugyanis a helyi futballpályán felállított színpadon Horváth Károly, művésznevén Charlie lép majd fel. A jellegzetes hangú magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a dzsessz, a blues, a soul és a funk jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze, trombitás örökzöld slágereit biztosan együtt fújja majd az előadóval a kilátogató családok apraja-nagyja.

A nap folyamán több kísérőprogram és lacikonyha gondoskodik majd a felhőtlen szombati szórakozásról. Az eseményt a helyi polgármesteri hivatal, a községi tanács és a megyei tanács támogatja, a házigazda az RMDSZ helyi szervezete. V. B.

Több ezren látogatták az idei nagykárolyi fesztivált
Július 29-én indult a nagykárolyi CareiFest elnevezésű fesztivál, amelynek keretében az évek óta megrendezésre kerülő AugustFestet is megrendezték a városban, augusztus 1. és 7. között.
Első ízben volt fánkfesztivál Börvelyben
Kiemelt szerepet kapott a fánk a szombati, börvelyi fesztiválon, de sok más gasztronómiai, zenei és szórakoztatási kuriózum is várt azokra, akik hatodikán kilátogattak a Kraszna-parti községbe. A felejthetetlen zárásról a sztárfellépő Charlie gondoskodott.
Hétvégén kitárult az Avas Kapuja – kétnapos fesztivál Avasújvárosban
Az elmúlt hétvégén zenétől, gyerekektől, sporttól és hálaadástól volt hangos Avasújváros. Nemcsak a településbeliek, de a község, sőt, a környező falvak és városok lakói is együtt ünnepeltek.
Cookie