×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Fándly Csabát is díjazták Kaposvár Szolgálatáért

2021.02.11 - 16:18
Megosztás:
Fándly Csabát is díjazták Kaposvár Szolgálatáért
Nagyszerű az a névsor, melynek tagjai közé Fándly Csaba neve is bekerült / Fotó: kaposvar.hu
Kaposvár önkormányzata minden évben Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést adományoz azoknak a kaposváriaknak, akik szakmai vagy társadalmi tevékenységükkel hozzájárulnak a város tudományos, szellemi, gazdasági vagy közösségi életének fejlődéséhez. Az idei díjazottak között van a kaposvári Csiky Gergely Színház nagykárolyi származású fiatal művésze, Fándly Csaba is.

Kaposvár napja alkalmából minden évben ünnepi közgyűlést és gálaestet tartanak a helyi Csiky Gergely Színházban. A koronavírus-járvány miatt idén nem így történt, azonban a kiemelkedő munkát végző kaposváriak díjazása a vírushelyzet miatt sem maradhatott el. Így Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést adományozott azoknak a kaposvári polgároknak, akik szakmai vagy társadalmi tevékenységükkel nagymértékben előmozdították a város tudományos, szellemi, gazdasági vagy közösségi életének fejlődését, és ezzel kivívták a polgárok megbecsülését.

A nagykárolyi származású fiatal színművész, Fándly Csaba is a díjazottak között szerepel. Csaba, akinek neve minden bizonnyal ismerősen cseng a nagykárolyiak számára, szülővárosában is több alkalommal lépett színpadra. Fándly Csaba az érettségit követően került Budapestre, ahol a Magyar Színház színészképző iskolájában fejlesztette színészi kvalitásait. Ott nyílt lehetősége arra, hogy megismerje, a gyermeki és ifjúi rajongással figyelt és elképzelt színházi álomvilág milyen is a valóságban. Csaba négy alkalommal próbálkozott a budapesti színművészetire való bejutással, majd miután nem sikerült, a Pesti Magyar Színiakadémia hallgatója lett. Ennek az iskolának az elvégzését követően a Kaposvári Egyetem színész szakára felvételizett. Innen egyenes út vezetett a Csiky Gergely Színházba, ahol azóta is színészként dolgozik.

„A Kaposvár Szolgálatáért kitüntetést azon kaposváriak kapják, akik munkájukkal a város jobbá tételéhez járulnak hozzá. Nagyszerű névsor, ahová most az én nevem is bekerült, s itt nem csak a város által eddig kitüntetett művészekre gondolok, hanem például orvosokra, pedagógusokra, vállalkozókra, mérnökökre. Megtisztelő érzés, hogy ily módon ismerik el a munkám. Nagykárolyi létemre ide sodort a sors, úgyhogy itt igyekszem az otthoni emberek találékonyságával, mentalitásával színesíteni a környezetemet és fejlődni szakmailag, emberileg, miközben nem szeretnék elszakadni szülővárosomtól. Ez a kaposvári elismerés leginkább ösztönzőleg hat most rám, szeretnék megfelelni a jövőbeni kihívásoknak.
Ebben a nehéz időszakban is folyik a munka, hiszen a látszat ellenére sok minden zajlik a Csiky Gergely Színházban. Tartanak az előadások próbái, hogy ha végre megnyílnak a színház kapui a nézőink előtt, akkor rögtön friss előadásokkal láthassuk el őket, de készülünk a pandémia miatt elmaradt előadások pótlására is. Két előadásunk is próbaszakaszban van jelenleg, amiben játszani fogok: a Furcsa pár és a Csárdáskirálynő, valamint egy izgalmas tévéfilm szereplőjeként is megmutathatom magam, egy olyan alkotásban, aminek forgatókönyve az egyik előadásunk alapján íródott. Munkás, reményteli év vár rám, ezért hálás vagyok az ilyen lélekemelő rakétákért, mint ez az elismerés” — nyilatkozta Fándly Csaba.

SZFÚ

A fehér tigris és a Palm Springs is esélyes az amerikai forgatókönyvíró céh díjára
Ramin Bahrani filmje, A fehér tigris, Max Barbakow komédiája, a Palm Springs és Shaka King műve, a Judas and the Black Messiah is jelölést kapott az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) díjaira.
A CODA és a Summer of Soul című alkotások hozták el a fődíjakat az idei Sundance Filmfesztiválról
Az amerikai versenyfilmek közül Sian Heder CODA című játékfilmjét és Ahmir "Questlove" Thompson Summer Of Soul című dokumentumfilmjét jutalmazta fődíjával a 2021-es Sundance Filmfesztivál zsűrije. A története során először online térbe költözött független nemzetközi filmmustra virtuális díjátadója kedd este volt.
Norman Lear producer kapja az idei tévés életműdíjat
Norman Lear úttörő tévés producer, forgatókönyvíró kapja az idei Carol Burnet-életműdíjat a jövő havi Golden Globe-díjátadón — írta a Variety.com. A 98 éves tévés legenda lesz a harmadik, akit az elismeréssel kitüntetnek.
Cookie