×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Ezer tulipánt ültettek a közösségi parkban

2020.11.16 - 07:29
Megosztás:
Ezer tulipánt ültettek  a közösségi parkban
Hármas céllal hozta létre az Élet Fája egyesület azt a tulipánültetvényt és közösségi parkot, amelynek „alapköveit” civil önkéntesek és daróci diákok ültették el csütörtökön délután.

 Arról már korábban beszámoltunk, hogy a nemrég alakult Élet Fája — Környezetvédelmi és Humanitárius Egyesület messze nem öncélúan jött létre, s az egyesületet vezető Békéssy Erzsébet nem csak a polgári, környezetvédelmi és humanitárius szellemiség fontosságát akarja népszerűsíteni a közösség körében, de a gyakorlatban is tenni akar a közösségért. Az egyik, szívéhez igencsak közel álló elképzelése egy tulipánültetvény és közösségi park létrehozása volt, „egyrészt, mert ez a kedvenc virágom, másrészt, mert a tulipánnyílás húsvét táján van, s a szatmári idősotthon lakóinak szeretnénk virággal kedveskedni az ünnep kapcsán, harmadrészt pedig szeretném kialakítani a 'szedd magad' mozgalmat — ami gondolom, nem ismeretlen a szatmáriak számára, hiszen számtalan gyümölcsszedési akció zajlott már ennek jegyében, de említhetem a tihanyi levendulaszüretet is, és hasonló, tulipánszüretet szeretnék itt.” — nyilatkozta.
Nos, a park „alapkőletétele” megtörtént — természetesen az újrahasznosítás jegyében is: csütörtökön délután az atyai Kentaur Szabadidő Központ területén a dr. Boér Noémi által felajánlott 500 négyzetméteren traktor- és autó-gumiabroncsokból alakítottak ki gruppokat, amelyekbe összesen nem kevesebb mint 1000 tulipánhagymát ültettek el a civil önkéntesek és a Pusztadaróci Általános Iskola diákjai.

Online térben folytatja a foglalkozásokat a Stea
A szatmárnémeti Stea Egyesület és a nagybányai Pirita Children Egyesület által indított, Iskola a veteményeskertben projekt is az online térbe költözött. A hónap témája: Ép testben ép lélek.
Online konferencia
A szatmárnémeti Stea Egyesület belga partnereivel, a Lapsus Lazuli Egyesülettel és Pont des Arts Egyesülettel együttműködve háromnapos online konferencián vesz részt, amelyet a Dr. Alexandra Zugrăvescu Gyermekekért és Családokért Nemzetközi Alapítvány, Vallon régió (Brüsszel) bukaresti képviselete és a Bonte Alapítvány szervez.
Bemutatkozott az Élet Fája Egyesület
Elbontják az országban egyedülálló, 552 méter hosszú pillepalack labirintust, nyomvonalán gyümölcsbokrokból ültetnek élősövényt, de tulipánkert is készül az egyesületnek köszönhetően.
Cookie