×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Ezen a hétvégén is 132 bírságot róhattak ki

2021.02.07 - 16:42
Megosztás:
Ezen a hétvégén is 132 bírságot róhattak ki
A hét végén is folytatódtak a „koronavírus-razziák”, azaz a hatósági ellenőrzések, melynek során több mint 190 rendőr, csendőr, helyi rendőr és tűzoltó szisztematikus rendszer szerint járta sorra a szatmárnémeti és a megyebeli bevásárlóközpontokat, piacokat, szórakozóhelyeket, leintették a távolsági kis- vagy nagybuszokat, s górcső alá vették, hogy be vannak-e tartva a járványmegelőzési szabályok.

Mostani akciójuk keretében több mint 40 kereskedelmi egységnél — beleértve a Károlyi úton lévő plázát és bevásárlóközpontokat is — és 160, nagy forgalmat lebonyolító helyszínen vizsgálódtak, összesen több mint 1400 személyt igazoltattak és több mint 80 tömegközlekedési eszközön ellenőriztek. Kutakodásuk nem volt eredménytelen — annak ellenére, hogy a több mint egy évnyi járványhelyzetben való létezést követően már mindenkinek tudnia kell(ene), hogy zárt térbe csak orrot-szájat eltakaró maszkkal lehet belépni, autóbuszra felülni, még mindig bőven vannak szabálytalankodók, az ellenőrző szervek pedig nem kevesebb mint 132 esetben róhattak ki bírságot az egyéni védekezés előírásainak megszegése miatt, megközelítőleg 15 000 lej összértékben.

Közleményükben a rendőrség és a csendőrség is hangsúlyozza: a „koronavírus-razziák” a következő időszakban is folytatódnak, s emlékeztetnek, hogy a felelősségteljes viselkedés, a szabályok és a fizikai távolság betartása mindenki egyéni feladata, elsősorban saját egészsége megvédése érdekében. 

Fotó: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

 

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Cookie