×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
5 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Sport

Erőtlen játék után oda a hazai veretlenség

2020.10.14 - 18:54
Megosztás:
Erőtlen játék után oda a hazai veretlenség
Kétszer is elvégezhették a tizenegyest a Szatmárnémeti VSK játékosai, de mindkétszer kihagyták, ráadásul a második utáni kipattanót is védte az ellenfél kapusa. Ez volt a szatmáriak legnagyobb helyzete a szerdán pótólt, korábbról elhalasztott bajnoki meccsükön.

Először kapott ki a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata hazai pályán tétmeccsen a 2018-as megalakulása óta: szerda délután a Váradszentmártoni CSC 1–0-ra verte Ritli Zoltán edző legénységét, és ezzel a szatmári együttes egy pozíciót vesztett a Liga 3 10-es csoportjának a táblázatában.

szmVard11

A VSK bihari együttes elleni találkozóját szeptember végén kellett volna megrendezzék, viszont a vendégegyüttes keretét megtizedelték a sérülések és a koronavírus-fertőzés. A játékosai azonban meggyógyultak, és a mostani pótlás tökéletesen sikerült számukra. A VSK ugyanis csak az első negyedórában irányította a mérkőzést, de amint az ellenfele alkalmazkodott az esőáztatta, mély pályához, fordult a kocka. 

szmVard9
Paul Suciu már a 16. percben megdolgoztatta Vasile Curileacot, hiszen a bihari játékos fejese után alaposan nyújtóznia kellett a VSK kapusának, hogy hárítani tudja a labdát. 
Közben eleredt az eső is, ami nem tett jót a játéknak sem. Mindkét együttes visszavett a tempóból, a szatmáriak pedig csak Zsiga Ervin két lövésével veszélyeztették Adrian Barabas kapuját. A 34. percben ismét Curileacnak akadt egy kis munkája, hiszen Marian Arsene jobb oldali ívelt szabadrúgása beakadt volna a léc alá, amennyiben a rutinos szatmári kapus nincs résen.

szmVard10
Egy igazságosnak mondható 0–0-ról fordult a két csapat, s az első fél perc után a VSK máris vezetést szerezhetett volna: Cyrus Habakuk lökte fel a kapura törő Vasile Chitaşt, amiért a zilahi játékvezető, Răzvan Lădar azonnal 11-est ítélt. A sérülés után visszatérő, és a csapatkapitányi karszalagot visszaszerző Svarczkopf István állt a labda mögé, azonban balra tartó gyenge lövését védte Barabas.

szmVard5Azonban a kolozsvári asszisztens, Claudiu Lucaciu résen volt, és azonnal jelezte a játékvezetőnek, hogy a lövés pillanatában a bihari kapus mindkét lábával kiugrott a gólvonalról. Jöhetett hát a büntető megismétlése, és ezúttal már a csereként beállt Gabriel Cădar állt a labdához.

szmVard4

Azonban a rutinos támadó középpályás is gyengét rúgott, Barabas ismét védett, és ráadásul a kipattanónál újrázó Cădar lövése is megakadt a kapuson, így maradt a 0–0-s eredmény a második félidő sűrű első két perce után is.

szmVard7Akárcsak az első félidőben, most is visszavette az irányítást a váradszentmártoni csapat, és negyedóra után már a vezetést is megszerezte Cosmin Bodea edző alakulata: Dacian Ban húsz méterről megeresztett lapos „torpedója” megpattant a csúszós gyepen, így Curileac már tehetetlen volt, nem tudott védeni (0–1). Kilenc perccel később Ban növelhette volna csapata előnyét, viszont óriási ziccerénél Curileac mentett.

szmVard8Túloldalt viszont a VSK tehetetlen volt. A vendégek jól felálló védelmét nem sikerült áttörnie, és Cădar veszélytelen fejesén kívül semmit sem lehetett feljegyezni a szatmáriak javára. Rengeteg eladott labda jellemezte a VSK játékát, még az ellenfele kapuját sem sikerült megközelítenie, így maradt a vendéggyőzelem és a szatmáriak elkeseredése.
Viszont nem lesz sok idő a búslakodásra, hiszen szombaton újabb bajnokit játszik idehaza a VSK: új edzőjével érkezik a Dési Someşul, amely a korábbi öt meccsén, a szatmári Mircea Bolba edzővel csak egy találkozóját tudta megnyerni, négyet viszont elveszített.

szmVard6RITLI ZOLTÁN, A SZATMÁRNÉMETI VSK EDZŐJE
„Nagyon rutinos játékosok alkotják az ellenfél keretét, és ez látszott a mai játékukon is. Mi viszont nem voltunk elég frissek, de érződött az edzés hiánya is, hiszen a fertőzés és a bizonytalan helyzet miatt egy hete nem dolgoztunk. El sem jutottunk az ellenfél kapujáig, helyzeteink sem voltak. Érződött Bogdan Nyilvan hiánya is, hiszen a jobb szélen nem volt erős játékos, aki felfusson a labdával, és jól adjon be a kapu elé.
Bosszantó a kihagyott tizenegyes is. Majdnem minden edzésen gyakoroljuk a büntetőket, de a rutinos játékosoknak is lehetnek gyengébb pillanataik. Az viszont fájó, hogy majdnem rögtön azután jött az ellenfél gólja, amelyiknél hibázott a védelem. 
Végül is a jobb csapat győzött, hiszen fizikailag jobban álltak a pályán, és megvolt a játékukban az a sebesség, ami nálunk ma nagyon hiányzott. De nem szabad ezen sokat keseregni, hiszen szombaton újabb meccs vár ránk, és a désiek elleni találkozón itthon kell tartani a három pontot.”

szmVard2LIGA 3, 10-ES CSOPORT, 3. FORDULÓ 
Szatmárnémeti VSK – Váradszentmártoni CSC 0–1 (0–0)

G.: Dacian Ban 60. perc.
Szatmárnémeti: Vasile Curileac – Călin Vădan (46. Gabriel Cădar), Luca Tincău, Florin Mureşan, Flaviu Ionescu, Nyéki Márk, Svarczkopf István, Barth Kevin (62. Nyéki Kevin), Vasile Chitaş, Raul Ziman (62. Jakab Martin), Zsiga Ervin. Vezetőedző: Ritli Zoltán.
Váradszentmárton: Adrian Barabas – Liviu Pop, Ştefan Pintea, David Lupşe, Marian Arsene, Cyrus Habakuk, Alexandru Sorian, Dacian Ban, Raul Baciu, Paul Suciu, András Patrik (17. Darius Sfârlea, 80. Mircea Pop). Vezetőedző: Cosmin Bodea. 
1. Nagybányai Minaur    4    4    0    0    14–3    12
2. Zilahi SCM    4    3    1    0    8–3    10
3. Unu Fotbal Club Gloria Beszterce    5    2    2    1    10–9    8
4. Váradszentmártoni CSC    5    2    2    1    7–6    8
5. Szilágysomlyói Sportul 2007    5    2    2    1    9–10    8
6. Szatmárnémeti VSK    4    2    0    2    9–6    6
7. Nagysomkúti Progresul    5    1    2    2    7–9    5
8. Dési FC Someşul    5    1    0    4    7–11    3
9. Nagyváradi AC 1910    4    0    2    2    5–9    2

Pesek Attila

Szerdán találkozna a VSK vezetősége a prefektúra képviselőivel
Nem akar engedni a sajátjából a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP), amely jelenleg nem engedélyezi a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapat kerettagjainak a koronavírus-újratesztelést.
Két meccset veszíthet zöldasztalnál a VSK
A FRF november 4-re írta ki a most elhalasztott Nagyváradi Luceafărul elleni bajnokit. Azonban a VSK kerete 5-ig van karanténban, a szövetség pedig csak egyszeri halasztást engedélyez.
Román Kupán is bronzérmes Sámel
A bajnoki bronzérem után a felnőttek Román Kupa-küzdelmében is dobogóra állt a Szatmárnémeti VSK cselgáncsozója, Sámel Lóránd.
Cookie