×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
22 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Erős ellenféllel játszott a VSK

2021.07.21 - 15:35
Megosztás:
Erős ellenféllel játszott a VSK
Az első félidő végén szerzett találattal nyertek a jóval erősebb kerettel felálló zilahiak, a VSK ellen játszott felkészülési mérkőzésen. Jövő szerdán tétmeccset játszik a Rilti-legénység.

Jó mérkőzést játszott a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapata a leendő csoporttárs Zilahi SCM ellen, a nyári alapozási időszak második felkészülési találkozóján. 
Ritli Zoltán vezetőedző szerdán Svarczkopf Istvánnak, Zsiga Ervinnek, Angelo Șimonnakés Florin Mureșannak adott kimenőt, utóbbi még mindig lábadozik sérülése után. A négy rutinos alapjátékos nélkül is jól állt6 a csapat a pályán egy olyan együttessel szemben, amely az augusztus végén rajtoló Liga 3-as idényben is azt a célt tűzte ki magának, hogy a második vonalba jusson fel.
A FCSB-tőkl jött két fiatal szatmári újonc, Eduard Dobrai és Tudor Moldovan is a kezdő tizenegyben kaptak helyet, ők 50, illetve 65 percet töltöttek a pályán a tegnap déli mérkőzésen. Gólt nem tudott összehozni a VSK, viszont néhány ígéretes helyzetig eljutottak a sárga-kékek. 
Az első félidő utolsó helyzeténél a vendégek összehozták a vezető találatot három rutinos játékos révén: Raul Stanciu bal oldali szabadrúgását Mihai Onicaş fejelte a hosszú sarok irányába, az érkező Dan Berci pedig egy csukafejessel küldte a lasztit Alex Cadar kapujába.
A második félidőben kicsit visszavett a tempóból mindkét csapat, igaz, mindkét keretben sok módosítást eszközölt mindkét szakvezető. Így maradt az 1–0-s zilahi siker, Rilti viszont elégedetten nyilatkozott a végén: „Úgy érzem, hogy a srácok felnőttek az ellenfél színjére. Jól játszottak, így magabiztosan folytathatjuk a felkészülési munkát.”
A VSK-nak ez volt a második felkészülési mérkőzése: a múlt hét végén a negyedosztályos, Román Kupa megyei döntős Avasfelsőfalui Energiát győzte le 9–1-re. Szombaton Szilágysomlyóra utaznak a srácok, ahol a szatmári Dacian Nastai által irányított leendő Liga 3-as csoporttárs, a Sportul lesz az ellenfél egy edzőmeccsen. Jövő szerdán pedig első tétmérkőzését játsszák a szatmáriak: a Román Kupa-selejtező első fordulójában a sorozat megyei győztese, a Bélteki Știința lesz az ellenfél.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEN

Szatmárnémeti VSK – Zilahi SCM 0–1 (0–1)
G.: Dan Berci 45+2.

VSK, kezdő csapat: Al. Cadar – Nyéki M., Vădan, Ritli R., Ionescu, B. Nyilvan, Barth, Tincău, Dobrai, Moldovan, G. Cădar. 
Játszottak még: Oșan – Pașca, Batin, Jakab, Aspru, Băbuț.
Vezetőedző: Ritli Zoltán.

Zsiga-mesterhármas és sima győzelem
Nem vette félvállról a VSK labdarúgócsapata a Román Kupa első fordulóbeli negyedosztályos ellenfelét, és magabiztos játékkal, öt góllal győzte le a sorozat megyei győztesét, a Bélteki Științát.
Bélteken játszák a kupameccset
A Román Kupa megyei győztese, a Bélteki Știința a Liga 3 egyetlen szatmári képviselőjével, a Szatmárnémeti VSK-val mérkőzik.
Băbuț és Dobrai első góljai a VSK mezében döntetlent értek
Döntetlent játszott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a harmadik nyári felkészülési mérkőzésén: Ritli Zoltán vezetőedző legényei a leendő harmadosztályos csoporttárs Szilágysomlyói Sportul együttesével ikszelt.
Cookie