×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Érmekkel tértek haza a regionális bajnokságról

2021.06.08 - 09:44
Megosztás:
Érmekkel tértek haza a regionális bajnokságról
Felnőtt korosztályos bajnokságon léptek pályára az elmúlt hétvégén a még junior korosztályos szatmárnémeti atléták, közülük ketten pedig közel kerültek a bajnoki éremszerzéshez is.

A kolozsvári megmérettetésen a Szatmárnémeti SK sportolója, Ioana Borodi 36,40 méteres dobásával a negyedik helyen zárt a gerelyhajítók versenyében. Radu Achim edző 21 éves tanítványa már második próbálkozásra megdobta a közel 36 és fél métert, de mind a hat dobása érvényes volt. Azonban a dobogóra ez most nem volt elég, a bronzérmes kolozsvári versenytársa ugyanis 40 méter feletti eredménnyel állhatott dobogóra. 
A Szatmárnémeti LPS-SK edzője, Horea Macarie két tanítványát nevezte a versenyre. A még csak 19 éves Májer Andrei a gerelyhajítók között 43,03 méteres dobással a negyedik lett. A 18 éves Cintya Pereni hatból négy dobást rontott, de második próbálkozásra megdobta a 35,55 métert, amivel a hetedik lett a diszkoszvetők versenyében.
Ugyanakkor sikerrel jártak Szatmár megye atlétái Aradon a 9, 10 és 11 évesek regionális bajnokságán. Florin Turcu edző tanítványa, Luca Fabian a 11 éven aluliak megmérettetésén két versenyszámban is dobogóra állt. A Nagykárolyi Elméleti Líceum SK atlétája bajnoki aranyérmet szerzett a távolugró versenyszámban (3,86 m), illetve 7,75 másodperces időeredménnyel második lett az 50 méter gyorsfutó számban.
Két dobogós helyet szerzett , Myrian Vonet is, a Szatmárnémeti LPS sportolója. Marius Butean edző tanítványa a 11 éven aluliak megmérettetésén Fabian mögött a második lett a távolugró versenyszámban (3,62 m), majd az 50 méter gyorsfutásban bronzérmet szerzett 8,06 másodperces időeredménnyel.
A 10 éven aluliak megmérettetésén Sofia Mureșan képviselte a Sportlíceumot (LPS): Marius Glodean edző tanítványa a 300 méter síkfutó versenyszámban 57 másodperces időeredménnyel bronzérmet szerzett.

Pesek Attila

Vlad Turcu bajnoki ezüstérmes
Bajnoki ezüstérmet szerzett a Nagykárolyi Elméleti Líceum SK atlétája, Vlad Turcu, a 18 éven aluliak bajnokságának 110 méteres gátfutó versenyszámában.
Alexia Turcu kétszeres bajnoki aranyérmes
Kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára a Nagykárolyi Elméleti Líceum SK atlétája, Alexia Turcu, aki Bukarestben a 12 éven aluli gyerekek bajnokságában két versenyszámot is megnyert.
Alexia két bajnoki címmel bővítette idei gyűjteményét
Ismét óriási fölénnyel verte ellenfeleit Románia legjobb utánpótlás korosztályos dobó atlétája, a 12 éves nagykárolyi Alexia Turcu.
Cookie