×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Érmeket szereztek a fiatal szatmári sakkozók

2021.02.16 - 10:27
Megosztás:
Érmeket szereztek a fiatal szatmári sakkozók
Három párhuzamos sakktornát rendeztek az elmúlt napokban Nagybányán, amelyen négy szatmárnémeti egyesület huszonegy játékosa ült asztalhoz.

A szervező klub nevével fémjelzett Tinerii Lei Sakkfesztivál fő tornáján (legalább 1800 Élő-pontszámmal rendelkező sakkozók nyílt versenye) hatvannyolc nevező közül a Szatmárnémeti LPS három sakkozója, Ștefania Sălăjan, Ioan Alexandru Iuga és Larisa Raluca Covrig a 4., 5., 6. helyen zártak az összetett táblázatban, míg a Szatmárnémeti VSK sakkozója, Mina Mareșanu a 8. lett. Ugyanitt a 6 éves Kovács Balázs (VSK) a 8 éven aluli fiúk között volt a legjobb. Ebben a versenyben asztalhoz ültek még a VSK-tól Seletye Dominik és Kovács Ábel, a Voința SK-tól Claudiu Marc, a LPS-től Zvenyák Johanna Rita, Ioana Dragoș és Amalia Maria Zamfirache, az Unio SK-tól pedig Raul Alexandru Covrig és Denis Gabriel Pop.
A kezdő 14 éven aluliak tornáján 44 nevező közül Daria Szabó a 10 éven aluli lányok legjobbja volt, a fiúk között pedig Andreica David a 8 éveseknél, Győrfi Jonatán pedig a 10 éveseknél zárt a harmadik helyen. Ezen a tornán szerepelt még Dragoș Buta, Patric Năsui, Rareș Toth és Stefan Győri, valamennyien a Voința SK képviseletében. 
A 6 éven aluliak megmérettetésén az 5 éves Muntean Cristian (Voința SK) legyőzte ellenfelét, amely végül megnyerte a tornát, viszont körbeverés miatt a második helyre lett sorolva az élete első tornáján.

Pesek Attila

Hat országból jöttek sakkozók
Rangos versenyt rendeztek a múlt héten Tasnádon, ahol hat országból érkezett több tucat sakkozó hogy megmérközzön egymással a Szatmárnémeti Voința SK által rendezett nemzetközi tornán.
Kettős Kovács-siker Tordán
Újabb sikert könyvelhettek a szatmárnémeti Kovács-testvérek, hiszen a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztiválon (FISSM) aratott győzelmeik után Tordán jeleskedtek Ciprian Muntean edző tanítványai.
Moldovai sakkozó nyerte a Szabó Gyula Emléktorna idei kiírását
A moldovai nemzetközi sakkmester, Sergiu Vedmediu nyerte meg a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál (FISSM) fő versenyét, a Szabó Gyula Emléktorna kilencedik kiírását.
Cookie