×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
18 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Érkezések és találkozások: Nagykárolyban is megállt a Boldogasszony zarándokvonat

2024.05.17 - 09:40
Megosztás:
Érkezések és találkozások: Nagykárolyban is megállt a Boldogasszony zarándokvonat
(Fotók: anziksz.com)
Egy órát töltöttek a csíksomlyói búcsúra utazó zarándokok csütörtökön délben Nagykárolyban. A több mint ezer főt szállító, Boldogasszony zarándokvonat utasai hálával fogadták a frissítőket, valamint a tartalmas kulturális műsort is. A csíksomlyói búcsúról hazatérő szerelvények vasárnap és hétfőn kora este állnak meg Nagykárolyban.

Sokan várták a Boldogasszony vonatot az állomáson, hogy testvéri szeretettel köszöntsék a csíksomlyói búcsúra tartó zarándokokat — Budai László, a zarándokvonat szervezője köszönetet mondott a jelenlévőknek a szíves fogadtatásért. Mint fogalmazott, mindig örömmel érkeznek Nagykárolyba, hiszen az a vendégszeretet, amivel itt találkoznak igazi feltöltődés számukra a hosszú út során.

hirek/2024/05-majus/boldogasszonyvonat-nk/5.webp
A vendégeket Kovács Jenő polgármester is köszöntötte és örömmel vette át azt a zarándokoknak szánt szalagot, amit Budai László adományozott neki.
A beszédeket közös imádság követte, amit Szilágyi János esperessel és ft. dr. Varga Lajos püspökkel közösen mondhattak el a jelenlévők.
hirek/2024/05-majus/boldogasszonyvonat-nk/14.webp

A közös imádság után, a Kalazanci Szent József Líceum kórusának, a Rekettye Kulturális Egyesület néhány csoportjának, valamint egy tasnádi roma együttesnek a műsorát tekinthették meg az utazók, akik nagyon hálásak voltak a nagykárolyiak vendégszeretetéért.
hirek/2024/05-majus/boldogasszonyvonat-nk/13.webp
„Igazi lelki feltöltődést nyújtó program volt ez, mely során közösen imádkoztunk és kértük Isten áldását. Köszönet mindenkinek, aki tett azért, hogy ez a mai találkozás ilyen tartalmas legyen!”- fogalmazott a találkozóval kapcsolatban, Giurgiu-Kovács Mónika polgármesterjelölt.
hirek/2024/05-majus/boldogasszonyvonat-nk/8.webp

Vasárnap és hétfőn ismét fogadhatjuk a zarándokokat. Akkor a búcsúról hazafelé tartó utazókat köszönthetjük. Május 19-én és 20-án 19.00 órakor fogadhatjuk a zarándokokat az állomáson.

Tőtős Tímea 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!