×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Érettségi, tanárvizsgák — semmi konkrétum

2020.05.01 - 09:07
Megosztás:
Érettségi, tanárvizsgák — semmi konkrétum
Az már kiderült egy tanügyminisztériumi átiratból, hogyan lehet lezárni a diákokat, arról viszont nincs hír, hogyan zajlik majd az érettségi.

Egyelőre semmi konkrétumot nem közölt az Oktatási Minisztérium az érettségi és a tanárvizsgák menetrendjét illetően, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is a lebonyolítási naptárt és módszertant várja — közölte lapunkkal Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelő.

Miniszteri átirat egyelőre csak a diákok lezárásával kapcsolatban érkezett, s az útmutató szerint ha a gyereknek már van két jegye a második félévben, ezek alapján le lehet zárni. Ha csak egy jegye van, akkor kaphat egy második jegyet az online oktatás során kifejtett tevékenységére. Ha csak egy jegye van, és nem értékelhető az online oktatás alatt kifejtett tevékenysége, akkor második jegynek beírható az első félévi általánosa.

Mint megtudtuk, a minisztérium közölte: ha a diáknak egyetlen osztályzata sincs a második félévben, akkor az első félév általánosa év végi általánosnak számít. Ha a gyerek első félévi általánosa nem éri el az ötöst, akkor a tanár a diákkal együtt dönt arról, hogy mikor nyújthat be egy írásbeli dolgozatot/projektet, amit osztályozni lehet, és ez a jegy lesz — akárcsak a pótvizsga esetében — az éves átlaga.

Ami az óvodai és előkészítő osztályokba való beiratkozást illeti, ezt online, a minisztérium által kidolgozott program szerint lehet majd megtenni — erről az Oktatási Minisztérium közleménye tájékoztatott. A dokumentum szerint a gyermekek pszichoszomatikus értékelését a szülők vagy törvényes gyámok felelősségnyilatkozata helyettesíti, amelyhez csatolják az illetékes óvoda vonatkozó okmányát. A részleteket azonban még nem közölték.

 

Hatvanadik érettségi találkozó
Szeptember 4-én a nagykárolyi gimnázium magyar tanulmányi vonalán 1961-ben végzett diákok (a későbbiekben felsoroljuk a résztvevők névsorát) megünnepelték a 60. osztálytalálkozójukat. Nagyon boldog volt minden kolléga és a velük együtt eljött családtagok, barátok stb.
Érettségi 2022: vissza a megszokott menetrendhez
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. Jövőre már a megszokott menetrenddel szervezik a záróvizsgát.
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi ütemterve
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a 2022-es érettségi megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó tanügyminiszteri rendelet. A nyári érettségire 2022. május 23-a és 27-e között kell majd beiratkozni.
Cookie