×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Épül, bővül az óvoda Szamos-negyedben

2021.02.22 - 10:27
Megosztás:
Épül, bővül az óvoda Szamos-negyedben
A Kárpát-medencei bölcsőde- és óvodafejlesztési program keretében immáron a harmadik óvoda épül jó ütemben Szatmárnémetiben.

Szatmár-Szamos-negyed református gyülekezetében eddig is működött az Árva Bethlen Kata Óvoda mint az egyházkerület első óvodája, de a bővítésnek köszönhetően már napközi program is működhet benne. Csütörtökön Király Lajos esperes és Rácz Ervin sajtóreferens idei első nem hivatalos látogatására Szamos-negyedbe indult. Bogya-Kis Mária és Bogya-Kis Ferenc lelkipásztorok fogadták, majd körbevezették őket az Inăului utcában épülő óvoda területén.

Tarr Szilárd vállalkozó ígéretet tett: május végére, június elejére befejezik a munkálatokat, hogy tudják elindítani a működési engedély beszerzését, ősztől pedig már szeretnék működtetni az óvodát. Két napközis csoportra koncentrálnak, a részletek pedig kialakulnak a jelentkezéstől függően. Már lehet jelentkezni az egyházközségnél, sőt, jó lenne, ha a szülők ezt minél hamarabb megtennék. Jelentkezhetnek elsősorban a gyülekezet területén levők, de ha lesz rá lehetőség, máshonnan is fogadnak gyerekeket. Az óvoda megtartja egyháztörténelmi nevét: Árva Bethlen Kata Óvoda, szimbóluma pedig a bárány, ami az egyházkerület és a gyülekezet címerében, zászlajában is megtalálható — mondta Bogya-Kis Ferenc lelkipásztor.

Voltaképpen az eddig szeretetotthonként használt épületet adják át erre a célra, amit a támogatásnak köszönhetően bővítenek ki — a mintegy 174 négyzetméternyi épületet felújítják, alkalmassá teszik modern óvodának, és kibővítik 260 négyzetméterre — a beruházás Magyarország kormánya támogatásával valósul meg. 

Fotó: refszatmar.eu

Bölcsődeépítési programot indít a fejlesztési minisztérium
Romániában bölcsődeépítési programot indít a Cseke Attila által vezetett fejlesztési minisztérium, hiszen Románia az Európai Unióban az utolsó helyen áll a bölcsődei helyek és a bölcsődés korú gyerekek arányát tekintve.
Télen is dolgoznak az óvodaépületeken
Kihasználta a szatmárnémeti polgármesteri hivatal, hogy a járványhelyzet miatt nincs óvodai foglalkozás, és kibővítette az egyébként nyáron szokásos tanintézmény-felújítási kampányát.
Bővítették a 17-es lakónegyedbeli bölcsődét
Újabb szatmárnémeti bölcsődében nyílik lehetőség több gyermek befogadására, miután a 17-es lakónegyedbeli Harap Alb bölcsődében újabb csoport számára lett megfelelő terem kialakítva, amelyben január 18-tól egy 15 fős csoport töltheti majd a napjait.
Cookie