×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Építi a Strabag a hidat

2020.07.12 - 10:42
Megosztás:
Építi a Strabag a hidat
A világsajtót is bejárta a hír, hogy az osztrák Strabag elkezdte a szatmárnémeti harmadik híd építését.

Az építőipari és céges hírekkel foglalkozó gazdasági, nemzetközi szintű, angol nyelvű internetes és nyomtatott lapok is foglalkoztak a beruházás hírével. A cég még májusban el kellett volna kezdje a munkát, de két hónapot késtek a starttal a vírushelyzet miatt, péntek délután jelentette be Kereskényi Gábor polgármester és a szatmárnémeti városvezetés, hogy az utászcég elkezdett felvonulni a Szamos bal partján, megnyitotta a munkatelepet.

A Strabag több alvállalkozóval együttműködve fogja a 640 méter hosszú, szaknyelven hárfa dizájnos, ferdekábeles hidat megépíteni, ezen irányonként két-két sáv lesz az autósoké, lesz oldalanként egy-egy biciklisáv és mindkét oldalon járda. A munka nemcsak a híd megépítéséről szól, hanem annak mindkét végén egy-egy körforgalmat is kialakítanak a le- és felhajtás egyszerűbbé tétele érdekében, és a hídra felvezető lépcsőket is építeni fognak.

A hídépítési munka befejezési határideje 2023, de ha odateszi magát a cég és komolyan beleáll a nettó 30 millió eurós munkába, másfél-két év alatt is befejezheti. A híd a Ştrandului utcát fogja összekötni a 17-es lakótelepi Independenţei utcával, ha elkészül, nagyban tehermentesítheti a Decebal hídi autós forgalmat.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie