×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Emil Boc polgármester: a kolozsváriak fele megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát

2021.10.23 - 20:00
Megosztás:
Emil Boc polgármester: a kolozsváriak fele megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát
A kolozsváriak 56 százaléka beoltatta magát koronavírus ellen, 50 százalék a vakcina második dózisát is megkapta már — jelentette be szombaton a város polgármestere.

Emil Boc Facebook-bejegyzésében azt írja, az 56 százalékos átoltottság „valószínűleg a legmagasabb" az országban.

„Gratulálok, kedves kolozsváriak! A magasabb oltottsági arány kevesebb intenzív terápiás ellátást igénylő személyt jelent, kevesebb halálesetet és kisebb nyomást az egészségügyi rendszeren. A normális élethez a védőoltáson keresztül vezet az út" — fogalmazott.

Az elöljáró szerint október 18-a és 21-e között 16.485 kolozsvári polgár oltatta be magát, közülük 8307-en az első dózist kapták meg.

AGERPRES

Jóváhagyta a kolozsvári városi tanács a metró megvalósíthatósági tanulmányát
Elfogadta hétfői rendkívüli ülésén a városi tanács a kolozsvári metró megvalósíthatósági tanulmányát. A dokumentum szerint a beruházás 128 hónapon belül készül el, költsége meghaladja a kétmilliárd eurót, a pontos összeg áfával együtt 2.052.196.984 euró - közölte Oláh Emese alpolgármester kabinetje.
Tánczos Barna: beruházunk a határokon átnyúló folyók tisztaságáért
„Ahhoz, hogy a műanyaghulladékot eltüntessük a folyóvizeinkből, a jelenséget még csírájában kell elfojtanunk, az első lépés tehát az, hogy a lakosság az erre speciálisan kijelölt helyre dobja a szemetet” – figyelmeztetett Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter.
Kolozsváron felszentelték a felújított evangélikus templomot és püspöki székházat
Kolozsváron egyházi vezetők, valamint a román és a magyar kormány képviselői jelenlétében felszentelték a felújított evangélikus templomot, és a mellette álló püspöki székház felújított épületegyüttesét.
Cookie