×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Elszabadultak az indulatok Petén

2021.04.05 - 20:22
Megosztás:
Elszabadultak az indulatok Petén
Fotó: SZFÚ
Láncfűrésszel, kövekkel, dorongokkal támadtak a kiérkező rendőrökre és kommandósokra a petei romák — négy rendfenntartó sérült meg.

Igencsak elszabadultak az indulatok húsvétvasárnap este Pete romák lakta részén — a 112-es egységes segélyhívón 19 óra 30 perckor kérték a rendőrség segítségét egy utcai verekedésbe torkollt veszekedés lecsillapításához.

A helyszínre elsőként kiérkező járőregységet forrongó hangulat és több tíz fős sokadalom fogadta, hiszen (ahogy az már lenni szokott) az alapkonfliktusban résztvevők népes családjai, barátai „szurkolótáborokra” oszlottak, s ki fizikai, ki csak hangerős segítséget nyújtva igyekezett eldönteni az összetűzés kimenetelét — a járőregység érthető módon a kommandósok, a csendőrség és a szatmárnémeti rendőrkollégák segítségét kérte.

A szinte percek alatt megérkező belügyi egységek látványa azonban nem hogy csillapította volna a kedélyeket, csak még inkább olaj volt a tűzre — és a megvadult, közel 50 fős tömeg összdühe feléjük irányult: egy férfi motoros láncfűrésszel indult feléjük fenyegetőzve, előkerültek a dorongok, s valóságos kőzápor hullott a bevetési egységekre és járműveikre.

A rendőrök gumilövedékes figyelmeztető lövéseket voltak kénytelenek leadni, s megpróbálták megbilincselni a legfőbb hangadókat — az egyik kommandóst ekkor érte támadás, közvetlen közelről ütötték meg egy kővel, aminek következtében bal fülének egy része leszakadt, s műtéti beavatkozásra volt szükség, három rendőr pedig középsúlyos zúzódásokat és sérüléseket szenvedett ökölcsapások és kődobások miatt, de a támadók közül is többen a sürgősségire kerültek orvosi ellátásra.

A rendfenntartók ellen támadókat azonosították, három férfit 24 órára előállítottak, a szatmárnémeti bírák pedig 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték őket. SZFÚ

 

„Nem néztek azok senkit, csak ütöttek”
Brutális rendőri túlkapásnak érzik a húsvétvasárnapi eseményeket a petei romák, az ütésekből és könnygázsprayből válogatás nélkül kaptak gyermekek, nők, idősek is. Állítják, hogy a gyerekek kövezték meg a rendfenntartókat, amikor látták, hogy szüleiket bántalmazzák.
Hatalmas a kamionsor Peténél
Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon, miután hétfő estig kamionstop volt a szomszédos országban. A várakozási idő 80-420 perc.
Ismét torlódtak a kamionok
A Román Határrendészet tegnap ismét hosszú várakozásra figyelmeztette a Romániából kilépni készülő kamionosokat — ugyanis a magyar ellenőrző szervek az illegális bevándorlás megfékezése okán a szokottnál is alaposabban vizsgálják át a belépésre jelentkező teherszállító monstrumokat, s emiatt hosszú, több kilométeres kamionsorok torlódtak fel mindenhol.
Cookie