×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Elsőfokú árvízriasztás van érvényben Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megyei folyószakaszokon

2021.07.28 - 15:50
Megosztás:
Elsőfokú árvízriasztás van érvényben Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megyei folyószakaszokon
Elsőfokú (sárga jelzésű) árvízkészültséget rendelt el szerdán az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) Kolozs, Szilágy, Szatmár és Máramaros megye folyóira.

A szakemberek szerint este 10 óráig az eddig hirtelen lezúdult és későbbiekben várható csapadék miatt nagy mennyiségű víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, nő a folyóvizek szintje, villámárvizek alakulhatnak ki, és a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet a Kraszna (Szilágy és Szatmár megye) és a Szamos (Kolozs, Szilágy és Máramaros megye) vízgyűjtő medencéjének kisebb folyóvizein.

Nagyobb valószínűsséggel és intenzitással következnek be az említett jelenségek a Kraszna egyik mellékfolyójának, a Maja folyónak a vízgyűjtő medencéjében - figyelmeztetnek a hidrológusok.
AGERPRES

Üzembe helyezték Romániában a román-magyar határ mentén az első folyami hulladékmentesítő rendszert
Üzembe helyezték a romániai Bihar megyében azt az első folyami hulladékmentesítő szűrőrendszert, amely megakadályozza, hogy a különböző hulladékok a folyókon keresztül Magyarországra jussanak.
1300 az aktív fertőzöttek száma Szatmárban
Újabb települések vesztegzár alá vonását fontolgatják a fertőzöttségi szintek megállíthatatlannak tűnő növekedése miatt — Szatmárnémeti indexe is tovább, 4,4 ezrelékre emelkedett.
Vesztegzár lesz az Avasban
Az elharapódzott járvány megfékezése és visszaszorítása érdekében hét avasi község vesztegzár alá kerül szombaton vagy legkésőbb vasárnap — de más településeken sem túl rózsás a helyzet.
Cookie