×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Első BL-meccsére készül Vaida Beáta

2021.11.23 - 15:57
Megosztás:
Első BL-meccsére készül Vaida Beáta
Elindult kedden Lengyelországba a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes keretét erősíti idéntől Vaida Beáta, aki pályafutása első Bajnokok Ligája mérkőzését vívja Szczecinben.

Szerda este debütál a Bajnokok Ligájában a szatmárnémeti Vaida Beáta, aki első évét tölti a magyar bajnok és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza csapatában, és máris kezdő- és alapjátékos lett Németh Szabolcs edző együttesében. 
A nyírsági alakult 17 év után szerepel újra az európai elitben, és máris egy erős ellenféllel állt szemben. A Grupa Azoty Chemic Police 2015-ben a BL elődöntőjéig jutott, és a négyes döntő házigazdái lehettek. A lengyel együttest a hazaiak mellett szerb és brazil légiósok erősítik, és a legutóbbi bajnoki találkozóikat biztosan nyerték.
A nyíregyházi alakulat hivatalos hónlapja egyébként rávilágított arra is, hogy a lengyel szurkolók várhatóan fantasztikus hangulatot varázsolnak majd a Szczecinben 2014-ben épült Netto Arenában, amely 5400 szurkoló befogadására alkalmas. 
„Azt kértem a lányoktól, hogy a BL minden pillanatát élvezzék, teher nélkül. Nálunk előrébb jegyzett csapatokkal találkozunk, a feladatunk pedig az, hogy megnehezítsük a lengyel és az olasz együttes dolgát, a szerbek ellen viszont majd győzelmet várok” – nyilatkozta a keddi indulás előtt a klub honlapján Németh Szabolcs.
A lengyel Grupa Azoty Chemic Police mellett ugyanis a Fatum egy csoportban szerepel a címvédő, klubvilágbajnok, 65 tétmérkőzés óta veretlen olasz Imoco Conaglianoval is, ezt a csapatot fogadja majd a második fordulóban, december 9-én a Continental Arénában. Két héttel később a selejtezőből érkező szerb ZSOK Ub otthonába látogatnak Vaida Beátáék.
A csoportkör második felében a nyírségiek január 18-20. között a Conegliano otthonában vendégszerepelnek, február 1. és 3. között a Policét fogadják, a főtáblát pedig az Ub vendégül látásával zárják február 15-én.
Vaida Beáta szereplését követhetjük a magyar Digi Sport 2-n is, a sportcsatorna ugyanis 19 órától élőben közvetíti a Grupa Azoty Chemic Police – Fatum Nyíregyháza női röplabda BL-csoportmeccset. 
Mint ismeretes, Vaida Beáta a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola csapatában kezdte a röplabdázást Szabó Tamás irányításával. A testnevelő tanár viszont meghívta a tehetséges sportolót az ADEP SK csapatában, ahol Adrian Pricoppal együtt folytatták a nevelési munkát. A Szatmárnémeti VSK-val élvonalbeli meccseket játszott, viszont az elmúlt 6 évben a strandröplabdában ért el nagy sikereket. Román és magyar bajnok lett, illetve rangos nemzetközi tornákon szerzett érmeket. Tavaly a debreceni tereröplabda-csapatban kapott szerződést, idén viszont óriásit lépett előre karrierjében, mikor Fatum Nyíregyházához írt alá. Az első meccseken még csereként, az utóbbi négy találkozón viszont kezdőként lépett pályára Vaida Beáta, és rendre a csapat egyik legjobbja volt. 

Pesek Attila

Fotó: fatumnyiregyhaza.hu

Bajnokok Ligájában fog játszani Vaida Beáta
Továbbra is felfele ível a szatmárnémeti röplabdázó, Vaida Beáta sportolói karrierje, aki 24 évesen szerződött Magyarország legjobb csapatához.
Szülinapi ajándék: magyar bajnok lett Vaida Beáta
Adrian Pricop tanítványa, Vaida Beáta Vecsey Fannival az oldalán veretlenül zárta a magyar strandröplabda-idényt, így méltán foglalhatták el a „trónt” a női mezőny élén. A szatmári sportoló pénteken, a bajnoki torna rajtjának a napján ünnepelte 23. születésnapját.
Közel a bajnoki cím: ismét nyert Vaida Beáta
Halmozza a sikereket a az MKB-Pannónia strandröplabda magyar bajnokságban a szatmárnémeti Vaida Beáta, aki az elmúlt hétvégén egy elképesztően fordulatos döntőben győzött Vecsey Fanni oldalán a csepeli mesterversenyen.
Cookie