×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Elrendelte a belügyminiszter a robbanóanyagokat forgalmazó cégek ellenőrzését

2021.06.02 - 12:43
Megosztás:
Elrendelte a belügyminiszter a robbanóanyagokat forgalmazó cégek ellenőrzését
Ellenőrizni fognak minden olyan romániai céget, amely robbanóanyagok forgalmazásával foglalkozik - jelentette be szerdán a belügyminiszter.

Lucian Bode a halálos áldozattal járó aradi autórobbantás nyomán rendelte el az ellenőrzéseket.

A tárcavezető rámutatott, az aradi robbantás ügyében folytatott nyomozást a főügyészség vezeti, de valamennyi belügyi struktúra támogatja azt, hogy mielőbb kézre kerítsék és felelősségre vonják az elkövetőket.

Az ügyészek előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés gyanújával nyomoznak az aradi autórobbantás ügyében, amelyben életét vesztette egy ismert helyi üzletember. Ioan Crişan autója szombat reggel robbant fel, amikor ki akart hajtani az egyik szupermarket parkolójából. Az üzletembernek halipari érdekeltségei voltak, Aradtól néhány kilométerre levő, 22 medencéből álló halneveldéjében afrikai harcsákat tenyésztenek. AGERPRES

14-szer lőttek utána, nem állt meg
Az avasfelsőfalui határrendészek a közlekedésrendészekkel közösen tervezték Avasfelsőfalu határában ellenőrzés céljából leinteni az Audi típusú luxuskocsit, amely Avasújfalu irányából érkezett, de a sofőr figyelmen kívül hagyta a hatóság jelzéseit.
Belügyminiszter: hét ember veszítette életét a kórháztűzben
Lucian Bode belügyminiszter bejelentése szerint hét ember vesztette életét pénteken, a konstancai járványkórházban kiütött tűzben. A hatóságok korábban 9 halálos áldozatról számoltak be.
Ellenőrizni, de mivel?
Valamivel több mint 8000 androidos eszköz hiányzik a rendőrség felszereléséből ahhoz, hogy valóban hatékonyan tudja ellenőrizni a több mozgásteret biztosító Covid-igazolványokat.
Cookie