×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
12 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Külföld

Elpusztult az észak-amerikai állatkertek legöregebb hím csimpánza

2021.06.07 - 14:00
Megosztás:
Elpusztult az észak-amerikai állatkertek legöregebb hím csimpánza
Hatvanhárom évesen elpusztult Cobby, a legöregebb hím csimpánz, amely egy akkreditált észak-amerikai állatkertekben élt.

dni, de az állat beteg volt és valószínűleg magas kora is közrejátszott - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.
    Cobbyt emberek nevelték, rövid ideig egy gyerekeknek szóló televíziós programban is szerepelt, majd az 1960-as évek közepén a San Franciscó-i Állatkertbe került. Az intézmény szerint az idős hím kulcsszerepet játszott a helyi csimpánzpopuláció összetartásában.
    A csimpánz veszélyeztetettként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat felvonultató vörös listáján. Vadászatuk, természetes élőhelyeik zsugorodása és a betegségek miatt Afrika legkockázatosabb helyzetű főemlősei közé sorolják őket.
    Nagyjából száz-kétszáz ezer példány él a vadonban, ezek várható élettartama 33 év, míg a fogságban nevelt egyedeké 50-60 év.

 

Több száz vad, köztük ritka orrszarvúk pusztultak el egy indiai áradásban
Több száz vadon élő állat, köztük legalább nyolc ritka orrszarvú pusztult el egy északkelet-indiai áradásban az Asszám állambeli Kaziranga Nemzeti Parkban - számolt be róla a BBC.
Cookie