×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Előléptették a görögországi tüzek megfékezésében segédkező román tűzoltókat

2021.08.30 - 13:02
Megosztás:
Előléptették a görögországi tüzek megfékezésében segédkező román tűzoltókat
Lucian Bode belügyminiszter és Raed Arafat államtitkár javaslatára előléptették hétfőn azt a 142 tűzoltót, aki segédkezett a görögországi tüzek megfékezésében.

A tűzoltók a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) becsületérmét is megkapták a Ciolpani-ban szervezett ceremónián.

A görögországi erdőtüzek megfékezésében segédkező tűzoltók a katasztrófavédelmi főfelügyelőségnél, a katasztrófavédelem különleges bevetési egységénél, illetve 16 megye katasztrófavédelmi felügyelőségénél dolgoznak.

Az előléptetett tűzoltóknak Florin Cîţu kormányfő is gratulált hétfő reggel a Facebook-oldalán. 'Újabb küldetés zárult sikerrel Görögországban. Tűzoltóink ismét kiválóan teljesítették a feladatukat. Gratulálok az erőfeszítéseikhez és a bátorságukhoz!' - írta bejegyzésében a miniszterelnök. AGERPRES

Állami kitüntetéseket kaptak az olimpiai és paralimpiai játékokon sikeres sportolók
A kitüntetettek között van a szatmárnémeti születésű Osváth Richárd kard- és tőrvívó is, munkájának elismeréséül a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét (polgári tagozata) vehette át.
Ellenőrzik az intenzíveket a tűzoltók
Az elmúlt hetekben, hónapokban történt tragikus kórházi tűzesetek miatt mostantól folyamatosan ellenőrzik a tűzoltók az országban működő kórházakat, hogy megelőzzék a betegek és az egészségügyi személyzet egészségét és életét veszélyeztető tűzeseteket.
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kivizsgálás indult a konstancai kórháztűz ügyében
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kivizsgálás indult a konstancai kórháztűz ügyében - értesült az AGERPRES hírügynökség ügyészségi forrásokból. Egy csapat már a helyszínen vizsgálódik, a nyomozást a konstancai törvényszéki ügyészség irányítja.
Cookie