×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Ellenőrzik az intenzíveket a tűzoltók

2021.10.12 - 08:55
Megosztás:
Ellenőrzik az intenzíveket a tűzoltók
Fotó: ziaruldevaslui.ro
Az elmúlt hetekben, hónapokban történt tragikus kórházi tűzesetek miatt mostantól folyamatosan ellenőrzik a tűzoltók az országban működő kórházakat, hogy megelőzzék a betegek és az egészségügyi személyzet egészségét és életét veszélyeztető tűzeseteket.

 A Szatmár megyei Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) speciális egysége mindennap, háromóránként ellenőrzést végez a szatmári kórházak intenzív osztályain is, reggel kilenctől este kilencig. Ellenőrzi többek között, hogy megfelelők és működőképesek a tűzoltókészülékek és a tűzcsapok, az intenzív terápiás osztályok fűtését, kiszűrve a nem megfelelően beszerelt vagy hibás készülékeket, megvizsgálja az elektromos berendezések épségét, valamint azt is, hogy megfelelő-e a szellőzése ezeknek az osztályoknak, hiszen itt fennáll a fokozott oxigénkoncentráció veszélye.
Azt is megjegyzik, hogy ezek az ellenőrzések megelőző jellegűek, ettől függetlenül az egészségügyi intézményeknek teljesíteniük kell a kötelességüket a tűzvédelmi előírásokra vonatkozóan.

Kevesebb mint 90 a kórházban kezelt fertőzöttek száma
A járványgörbe laposodását nemcsak az jelzi, hogy napról napra kevesebb az új esetek száma, hanem az is, hogy konstans módon csökken az intézményes egészségügyi ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek száma is, ami Szatmárban már 90 alá csökkent — a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 30, a szatmárnémeti tüdőkórházban 1, az Avasfelsőfalui Városi Kórházban 13, míg a Nagykárolyi Városi Kórházban 25 koronavírusos pácienst kezelnek, intenzív terápiás ellátásra pedig 20 beteg szorul.
Kezdődhet a kórházi szárny építése
Aláírták a megyei kórház új, hatemeletes, helikopterleszállóval ellátott szárnyának tervezési és kivitelezési szerződését, kora nyáron kezdődik a legnagyobb egészségügyi beruházás.
Legyenek tisztában jogaikkal!
Az elmúlt hónapban a munkaügyi felügyelőség nem csak az ellenőrzésre és bírságolásra fókuszált, hanem a munkavállalók tájékoztatása céljából több tematikus kampányt is szervezett.
Cookie