×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Elküldte Iohannis az igazságügyi miniszternek a Tăriceanu elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kérelmet

2021.01.13 - 13:23
Megosztás:
Elküldte Iohannis az igazságügyi miniszternek a Tăriceanu elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kérelmet
Elküldte szerdán Klaus Iohannis Stelian Ion igazságügyi miniszternek a Călin Popescu-Tăriceanu elleni bűnvádi eljárás elindítására vonatkozó kérelmet - tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

Gabriela Scutea legfőbb ügyész kedden küldte el Klaus Iohannis államfőnek a korrupcióellenes ügyészség (DNA) igénylését a volt miniszterelnököt illetően.

A DNA hétfőn indítványozta a főügyészségnél a vesztegetés elfogadásával gyanúsított Călin Popescu-Tăriceanu elleni bűnvádi eljárás kezdeményezését.

A korrupcióellenes ügyészek szerint a politikus 2007-2008-ban miniszterelnökként anyagi juttatást kapott egy osztrák vállalattól 800 ezer dollár értékben. Cserében Tăriceanu kormányfői tisztségét felhasználva közbenjárt a cég érdekeit szolgáló határozatok elfogadása érdekében. A 800 ezer dollárt - amelyhez offshore cégekkel kötött fiktív szerződések alapján jutott hozzá - egy választási kampány költségeinek fedezésére használták - állítja a DNA.

A vádhatóság megjegyzi, hogy 2018-ban indult kivizsgálás az ügyben, három dosszié egyesítése nyomán, amelyek közül egyet az osztrák hatóságok igénylésére vettek át.

2018. november 7-én a DNA kérte a felsőház hozzájárulását az akkor szenátori tisztséget betöltő Călin Popescu-Tăriceanu elleni eljárás elindításához, 2019. június 3-án azonban a szenátus elutasította a politikus mentelmi jogának megvonását - nyomatékosította az ügyészség. AGERPRES

Iohannis: Sokan szeretnék beoltatni magukat, a napokban számos oltásközpont fog megnyílni országszerte
Klaus Iohannis államfő úgy nyilatkozott kedden, hogy nagyon sokan szeretnék beoltatni magukat COVID-19 ellen, és a következő napokban több oltásközpontot is üzembe fognak helyezni az országban.
Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Klaus Iohannis államfő
Megkapta pénteken a koronavírus elleni védőoltást Klaus Iohannis.
K. Iohannis: Kinyit február 8-ától az iskolák többsége
Kinyit február 8-ától az iskolák többsége - jelentette be csütörtökön Klaus Iohannis.
Cookie